avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Penalitati de intarziere fara contract?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Penalitati de intarziere fara contract?

Buna

In cazul in care am contract cu client in care apar si articole referitoare la neplata la termen, la penalitati, etc.e foarte logic ca pe baza acestui contract pot sa cer penalitati de intarziere.
Dar ce se intampla cand nu am contract cu client ?
E legal si e de ajuns sa trec pe factura : " In caz de neplata la termen calculam penalitati de intarziere de X%/zi " ?
Cat la % pot sa trec ?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Florian Turlete , Avocat 14:40, 2 Februarie 2009
Exista norme privind modul de completare a facturilor, dumneavoastra puteti scrie ce doriti, mie personal mi se pare deplasat acest lucru.
Daca vi se pare depasit, ati putea sa-mi recomandati ceva mai nou, mai potrivit ?
Nu mi se pare depasit si deplasat, aceste penalitati se scriu in contract. Solutie. Incheiati contracte cu partenerii de afaceri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa caen 6202 - pot factura alte costuri? Catalin9871 Catalin9871 Buna ziua, Am un PFA caen 6202 (consultanta in tehnologia informatiei). In contractul cu clientul scrie ca alte costuri necesare desfasurarii activitatii pot ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii pfa secretariat officemire officemire Buna ziua, Doresc daca se poate o lamurire cu privire la acest aspect : sunt pfa cu activitate secundara 8219\\"Activitati de fotocopiere de pregatire a ... (vezi toată discuția)
Avantaje si dezavantaje platitor tva fcostea fcostea Buna ziua, Ma puteti ajuta, va rog cu un raspuns in legatura cu plata/neplata TVA? Ma intereseaza care sunt avantajele si dezvantajele pentru o firma ... (vezi toată discuția)