avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... anulare Hotarare A.G.A
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

anulare Hotarare A.G.A

In ce conditii se poate solicita instantei anularea unei Hotarari Generale a Asociatilor , a unui S.R.L. din ianuarie 2012 si ce implica aceasta? Se solicita pe DREPTUL COMERCIAL ?
Cat dureaza procesul si daca as avea castig de cauza. (motive intemeiate am) .Merita 6.000 euro (2 procese) (onorariu avocat) daca eu nu castig decat salariile ( 2.500 lunar).
Cel mai recent răspuns: conelia anghel , utilizator 10:13, 14 Noiembrie 2012
Legea nr.31/1990


Articolul 132 - Hotararile adunarii generale

(1) Hotararile luate de adunarea generala in limitele legii sau actului constitutiv sunt obligatorii chiar pentru actionarii care nu au luat parte la adunare sau au votat contra.

(2) Hotararile adunarii generale contrare legii sau actului constitutiv pot fi atacate in justitie, in termen de 15 zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a, de oricare dintre actionarii care nu au luat parte la adunarea generala sau care au votat contra si au cerut sa se insereze aceasta in procesul-verbal al sedintei.

(3) Cand se invoca motive de nulitate absoluta, dreptul la actiune este imprescriptibil, iar cererea poate fi formulata si de orice persoana interesata.

(4) Membrii consiliului de administratie, respectiv ai consiliului de supraveghere, nu pot ataca hotararea adunarii generale privitoare la revocarea lor din functie.

(5) Cererea se va solutiona in contradictoriu cu societatea, reprezentata prin consiliul de administratie, respectiv prin directorat.

(6) Daca hotararea este atacata de toti membrii consiliului de administratie, societatea va fi reprezentata in justitie de catre persoana desemnata de presedintele instantei dintre actionarii ei, care va indeplini mandatul cu care a fost insarcinata, pana ce adunarea generala, convocata in acest scop, va numi un reprezentant.

(7) Daca hotararea este atacata de toti membrii directoratului, societatea va fi reprezentata in justitie de catre consiliul de supraveghere.

(8) Daca au fost introduse mai multe actiuni in anulare, ele pot fi conexate.

(9) Cererea se va judeca in camera de consiliu. Hotararea judecatoreasca pronuntata este supusa numai recursului, in termen de 15 zile de la comunicare.

(10) Hotararea irevocabila de anulare va fi mentionata in registrul comertului si publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a. De la data publicarii, ea este opozabila tuturor actionarilor.


Articolul 133 - Actiunea in anulare a hotararilor adunarii generale

(1) O data cu intentarea actiunii in anulare, reclamantul poate cere instantei, pe cale de ordonanta presedintiala, suspendarea executarii hotararii atacate.

(2) Presedintele, incuviintand suspendarea, poate obliga pe reclamant la o cautiune.

(3) Impotriva ordonantei de suspendare se poate face recurs in termen de 5 zile de la pronuntare.
Multumesc pentru raspuns, dar eu sunt intr-o alta situatie, fiind un tert (o persoana fizica ce a fost afectata de aceasta hotarare).
Pe scurt , intreb : o persoana fizica (fost angajat) care are un interes (executarea unei sentinte definitive si irevocabile de reintegrarii pe functia desfiintata), poate solicita in instanta anularea integrala sau partiala a acestei Hotarari, si in ce termen ? (la S.R.L.uri hotararea nu se publica in M.Of).
Am citit in Legea nr. 31/1990, art.132 ca atunci
"Când se invocă motive de nulitate absolută, dreptul la acţiune este imprescriptibil, iar cererea poate fi formulată de orice persoană interesată (alin. 3)".
Ma pot incadra aici?.
Va intreb toate aceste lucruri pentru ca am fost la un avocat si mi-a cerut o suma imposibila pentru mine (sunt somer) de 3.000 EURO pentru un proces (vor fi doua) pentru a ataca aceasta Hotarare. Fiindu-mi imposibila achitarea onorariului doresc , desi stiu ca pierd executarea silita, doresc totusi sa stiu daca aveam sanse in aceasta actiune. Motivele sunt cat se poate de usor de dovedit, deoarece angajatorul nu a desfiintat serviciul condus de mine dupa cum a decis A,G,A, ci l-a "ascuns" intr-un departament globalizator. Totodata nu a desfiintat decat o functie din cele 6 cate continea serviciul, iar eficientizarea invocata s-a produs cu concedierea unui singur om (a mea), in timp ce persoana care m-a inlocuit in urma deciziilor nelegale ale angajatorului conduce acum acest serviciu "mascat", care are aceleasi atributiuni legale ca si inainte de asa-zisa desfiintare.
Un alt argument si totodata o intrebare: daca Hotararea A.G.A. a fost luata cu incalcarea legislatie in vigoare (legea 307/2006, legea 481/2004 rep.2008 si ordinele aferente) poate fi anulata?
, iar in urma acestui lucru a fost sanctionata societatea de organele de control, poate fi declarata nelegala si poate fi anulata?
Nu v-am explicat toata situatia in care ma aflu si toate procesele castigate prin care am trecut, pentru ca este mult de scris, dar va pot spune un singur lucru: am un gust amar pentru ca , dupa ce am castigat, proces dupa proces, convingand instantele ca am dreptate, ma lovesc in final de imposibilitatea de a aplica o hotarare definitiva si irevocabila.. Si ma intreb ce am castigat, o sentinta pe care sa o pun in rama si nu in aplicare.
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc pentru raspunsuri, dar nu este intocmai ceea ce asteptam eu.
Am asteptat sa primesc raspunsuri exact la obiect si anume pot solicita in instanta, eu , persoana fizica (fost angajat) , anularea unei Hotarari a Adunarii Generale a Asociatilor (s.r.l.) , avand un interes ?? (in mesajul anterior am explicat situatia).
URGENT, rog pe oricine cine cunoaste raspunsul , sa-l editeze , pentru a sti daca pot sau nu ! Astept si contacte pe adresa anghel_cora@yahoo.com.

Cu respect,
Cornelia Anghel

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarari aga opreas opreas Unde si cum se poate contesta o Hotarare a Adunari Generale a Actionarilor astfel incat aceasta sa nu poata produce efecte. (vezi toată discuția)
Intrebare legata de iesirea unui asociat dintr-un srl CrashOverride CrashOverride Buna ziua si la multi ani ! Am si eu o mica intrebare la dumneavoastra. Intr-un SRL sunt 3 asociati , 2 cu 30 % si unul cu 40 % . Cel cu 40 % vrea sa iasa si ... (vezi toată discuția)
I need help sensiblur sensiblur Cine poate sa imi spuna daca exista un termen in care se poate face contestarea unei AGA, stiu ca se poate contesta din momentul publicarii, o data cu aceasta ... (vezi toată discuția)