avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... dosar de daune -cat dureaza?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

dosar de daune -cat dureaza?

As dori sa stiu in cat timp este obligata firma de asigurare sa emita acceptul de plata , pentru un dosar de daune materiale ca urmare a unui accident auto. Intreb pentru ca , desi a fost intocmit dosarul de dauna, s-a emis documentul de introducere in reparatie, masina a fost reparata, am depus devizul de lucrari la societatea de asigurari, aceasta invoca motivul " nu a venit aprobarea de la bucuresti" si dupa trei saptamani. Intre timp service-ul refuza eliberarea masinii. Pe de alta parte cei de la asigurare au acceptat in totalitate piesele si lucrarile dar au aplicat la suma de devizul de la service un discount de 58% !!!. Adica vor accepta la plata cu atat mai putin. Este legal asa ceva? Diferenta este destul de mare. Cei de la service au incercat sa ma puna pe mine sa semnez o declaratie ca sunt buna de plata in cazul in care firma de asigurare nu plateste. Si asta este legal? Nu stiu cum sa mai procedez sa-mi pot recupera masina, nu am avut nici o vina in accident.
Va rog un raspuns. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: iojamaria , utilizator 19:01, 24 Noiembrie 2012
Dupa cum explicati, intre asigurator si service exista un contract de colaborare (este frecvent practicat), ce contine clauze reciproce si care nu ar trebui sa va afecteze.In aceasta situatie, service-ul retine ilegal autovehiculul.
Ultima modificare: Duminică, 11 Noiembrie 2012
nucu$, utilizator
Nu stiu daca exista sau nu acest contract de colaborare. La momentul accidentului , pentru ca nu stiam ce sa fac, am intrebat reprezentanta auto de unde am cumparat masina care inca mai este in garantie la ei, daca lucreaza cu asiguratorul , mi-au confirmat ca da, au trimis o platforma, au luat-o si apoi, reparat-o. Au facut constatarea necesarului de reparatii impreuna cu asiguratorul , in prezenta mea. Sa inteleg ca in lipsa acelui contract , au dreptul sa-mi retina masina? Cum pot afla daca au sau nu contract, banuiesc ca nu-mi vor spune .
Daca devizul a fost acceptat prin semnatura de asigurator (solicitati spre verificare) depuneti cererea de despagubire pentru valoarea facturii, cu nr. inregistrare sau scrisoare cu confirmare - la asigurator.Aflati despre contractul cu acel service, de la o alta unitate a asiguratorului sau de la un brokar al acestuia.Notificati plata la asigurator si somati service-ul pentru eliberare autovehicul retinut ilegal, in baza documentelor incheiate/acceptate impreuna cu asiguratorul (dosar dauna,comanda reparatie,constatare, deviz )
Ultima modificare: Duminică, 11 Noiembrie 2012
nucu$, utilizator
Tocmai aici e si problema. Desi am depus devizul de lucrari, nu am primit acel accept de plata. De acest document am nevoie la service , insa asiguratorul nu mi-l elibereaza, motivand o aprobare care ar trebui sa vina de la bucuresti si care nu mai vine... am intrebat de acea cerere de despagubire, insa mi-a spus ca o voi completa abia dupa...Cat ar trebui sa astept? Si oricum, din ce mi-a spus , aprobarea nu va veni pentru intreaga suma! Ce fac cu diferenta?
"Dupa" inseamna ca vor sa completati cererea cu suma pe care o "ofera".Aveti valoarea repratiei conform deviz service, care are acceptul pentru piese si manopera.Solicitati in scris aceasta suma iar daca va ofera spre semnare o alta suma neconvenabila, semnati cu obiectiuni si chemati asiguratorul la conciliere, urmand sa actionati asigurtorul in judecata pentru intreaga suma sau acceptati sub forma de avans "propunerea", urmand sa obtineti diferenta in proces.Refuzul sau "reducerea" trebuie obligatoriu motivata de asgurator.

Alte discuții în legătură

Uniqa nu imi achita reparatia gina89 gina89 buna seara, am CASCO la UNIQA. am deschis dosar de daune si mi-am dus masina in service, la Midocar. Cei de la Midocar au facut reconstatare Midocar acceptul ... (vezi toată discuția)
Despagubire partiala luoana luoana In urma unor negocieri firma de asigurari a acceptat o suma la plata in conditiile unei reparatii in regie proprie...dupa doua saptamani m-am trezit ca mi-au ... (vezi toată discuția)
Raspuns accept plata grandanat grandanat Masina este reparata, iar service-ul asteapta acceptul asiguratorului cu privire la plata. In cat timp este obligat asiguratorul sa dea acest raspuns ? (vezi toată discuția)