avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pe perioada concediului de paternitate beneficiez de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pe perioada concediului de paternitate beneficiez de tichetele de masa ?

Citez "Potrivit Contractului colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007-2010 nr. 2895/29.12.2006, care dispune ca salariatii – deci si tatii - au dreptul la 5 zile libere platite pentru acelasi eveniment, la care se adauga 10 zile libere platite doar tatilor daca au obtinut atestatul de absolvire a unui curs de puericultura - beneficiu acordat o singura data, indiferent de numarul copiilor"

Eu am obtinut acest atestat, intrebarea mea este ...in perioada aceasta de 5 zile + 10 zile atestatul obtinut - pot beneficia de tichetele de masa in luna sau in perioada respectiva?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gabrielspp , utilizator 14:39, 30 Ianuarie 2009
Cred ca am gasit si raspunsul :)

"Conform Legii nr.142/1998, cu privire la acordarea tichetelor de masa, acestea sunt considerate cheltuiala deductibila / venit neimpozabil. Tichetele de masa se atribuie angajatilor astfel : cate unul pentru fiecare zi lucrata (nu se acorda salariatilor tichete de masa pentru zilele de concediu sau orice alte zile libere). Respectand prevederile legale, salariatul poate cheltui maxim 2 tichete de masa pe zi, pentru achizitionarea exclusiva a produselor alimentare. Sunt interzise vanzarea tichetelor de masa contra unei sume de bani si folosirea acestora pentru achizitionarea tigarilor si a bauturilor alcoolice."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul impozit pentru masa calda zilnica oferita angajatilor gundhardt gundhardt Ce solutie exista in situatia in care angajatorul intentioneaza sa ofere jumatate din nr. tichetelor de masa la care are dreptul un angajat + o masa calda ... (vezi toată discuția)
Zile libere platite pentru tatici,la nasterea unui copil maarkyM maarkyM buna ziua, sunt un proaspat tatic si doresc sa aflu,sa-mi confirmati de dreptul celor 5 zile platite de catre angajator si daca ? se iau cumva din zilele de ... (vezi toată discuția)
Bonusuri angajati batistuta11ro batistuta11ro as dori daca se poate sa aflu mai multe detalii despre bonusurile care se pot acorda angajatilor si colaboratorilor (pfa-uri)? daca se impoziteaza? Multumesc ... (vezi toată discuția)