avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Banner electoral pe fatada blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Banner electoral pe fatada blocului

La noi pe fatada blocului a aparut un banner electoral , am sunat presedintele sa o intreb cat a iesit din afacerea asta si am primit raspuns ca la parterul blocului este un spatiu comercial care nu a fost utilizat demult a fost inchiriat de un candidat la parlamentare care a afisat pe suprafata blocului intre parter si etajul unu un banner electoral de un metru inaltime si patru lungime .
Intrebarea este avea dreptul sa afiseze acel banner fara un contract de publicitate cu asociatia ?
- si c-am cati lei se ia pt. acel banner ?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:02, 13 Noiembrie 2012
doar in spatiul inchiriat poate pune afise
Corect, doar pe spatiul pe care l-a inchiriat.
Utilizarea spatiului inchiriat si in alte scopuri,se poate realiza numai cu acordul proprietarului
Nu inseamna ca daca spatiul este inchiriat,chiriasul are dreptul sa ii schimbe destinatia
In cazul mentionat daca spatiul comercial aflat la parterul condominiului face obiectul unui contract de locatiune,utilizarea spatiului parte comuna exteriorul condominiului suprafata blocului intre parter si etajul unu un banner electoral de un metru inaltime si patru lungime .,este utilizata abuziv
Asociatia de proprietari poate dispune masuriconcrete pentru indepartarea bannerului sau poate sesiza oficial serviciul corp control din primarie


BEN46 a scris:
La noi pe fatada blocului a aparut un banner electoral , am sunat presedintele sa o intreb cat a iesit din afacerea asta si am primit raspuns ca la parterul blocului este un spatiu comercial care nu a fost utilizat demult a fost inchiriat de un candidat la parlamentare care a afisat pe suprafata blocului intre parter si etajul unu un banner electoral de un metru inaltime si patru lungime .

Inteleg ca aveti un spatiu pe care nu l-ati folosit mult timp, nu l-ati exploatat pana acum.
Acum s-a gasit cineva (nu are importanat cine este) care a inchiriat acel spatiu si plateste o suma de bani asociatiei. Firesc este ca in acel contract sa fie stipulat si afisarea la intrarea in bloc a unei firme luminoase, afis, baner...prin care sa se vada ca acolo functioneaza "srl-ul avantul-prabusirea", "casa de pariuri cu pierderi garantate", "agentia de santaj" sau "biroul candidatului traseist"..., ca sa mai si glumim un pic.
Daca nu s-a facut asa intelegerea, trebuie ca presedintele asociatiei sa discute cu chiriasul si sa intocmeasca un act aditional la contractul de inchiriere in care sa prevada si banerul.
Asociatia nu incheie contract de publicitate ci contract de inchiriere a spatiului (cel de la parter, incaperea) si eventual inchirierea unei suprafete de 3-4 metri patrati pe peretele blocului pentru amplasarea unui baner.
Taxele de publicitate pentru banere se plateste la primarie indiferent unde se amplaseza banerul.
Chiria o incaseaza asociatia, societatea care este proprietara a stalpilor de energie electrica, CFR-ul daca se afiseaza pe vagoane, firma de tramvaie daca se afiseaza pe tramvaie...
Asadar chiria si taxa de publicitate sunt doua lucruri diferite.
@adrianot

Acel spatiu nu este al asociatiei ci are un prpprietar care a avut spatiu comercial si nu la mai folosit demult .Acum cu campania electorala a fost inchiriat de un candidat la parlamentare , cum se spunea mai sus candidatul a inchiriat interiorul spatiului comercial nu si fatada blocului .
Indiferent ca este vorba de afisare reclama electorala sau produse era firesc ca respectivu sa ajunga la intelegere cu proprietarii sau proprietarul spatiului unde afiseaza bannerul ca nu santem un sat fara stapan si mai ales cand vine vorba despre un candidat la parlamentare care ar trebui sa iti respecte drepturile sau sa faca ceva pentru ce a fost ales , din campanie el te dispretuieste si cum te va reprezenta un astfel de politician la nivel pe tara .

Alte discuții în legătură

Acord asociatie proprietari pentru amplasare banner in dreptul apartamentului ClaudiuCloud ClaudiuCloud Buna ziua, Dorim sa aplasam un banner pe fatada blocului, in dreptul apartamentului unde avem inchiriat spatiul de birou (balcon, colt bloc, fata ... (vezi toată discuția)
Taxa afisaj, publicitate cristina_71 cristina_71 Buna ziua. Am doua intrebari. O persoana care posteaza un banner cu scop de reclama/publicitate pe fatada unui bloc, de unde are nevoie de autorizatie : de la ... (vezi toată discuția)
Amplasare reclame pe fatada imobilului Rusty Rusty La parterul blocului este un magazin care a amplasat pe fatada blocului reclame luminoase si sigla (logo+banner) fara acordul asociatiei de proprietari. ... (vezi toată discuția)