avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modificarea duratei muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modificarea duratei muncii

Buna ziua tuturor,
Va rog sa-mi spuneti daca in calitate de angajator am posibilitatea legala sa modific in contractul angajatilor, la capitolul durata muncii (din norma intreaga in fractiune de norma), pentru o perioada de timp limitata , in conditiile scaderii volumului de munca si a comenzilor.
Acest lucru se face cu instiintarea angajatilor cu 15 zile calendaristice inainte si cu intocmirea unui act aditional.
Este posibil ca aceasta modificare sa fie facuta din initiativa angajatorului?
Ce pot sa fac in cazul in care salariatii nu sunt de acord cu aceasta schimbare?
Multumesc mult.
Irina
Cel mai recent răspuns: irinarauta , utilizator 09:01, 4 Februarie 2009
Este legal ca reducerea timpului de munca sa duca si la reducerea salariului, chiar sub minimul stabilit pe economie, dar orice modificare a CIM se face prin act aditional, adica prin acordul partilor.
Nu se poate reduce salariul sub minimum prevazut de lege ... salariul mimim brut pe economie prevazut de HG nr.1051/2008 este stabilit pentru un program de 8 ore/zi, astfel ca daca durata timpului de munca se micsoreaza se poate micsora si salariul corespunzator dar nu sub minim (de exemplu, salariul minim este de 600 lei lunar pentru un program de 8 ore/zi .... pentru un program de 4 ore/zi salariul nu poate fi stabilit sub 300 lei/luna)
Multumesc mult Elis !!
Ai putea sa-mi trimiti un model de inconostiintare a angajatilor referitor la modificare CIM?
Toata stima,
Irina
gasesti aici
[ link extern ]
Inca o data iti multumesc mult !!
Irina

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract individual de munca cu timp partial danielanic danielanic Sunt in situatia in care angajatorul, pentru flexibilitatea timpului de lucru, imi propune modificarea cim incheiat pe perioada determinata printr-un act ... (vezi toată discuția)
Salariu brut cim timp partial florentina_b florentina_b Buna ziua, Va cer ajutorul intr-o problema cu care ma confrunt: Doresc sa modific un contract de munca de la norma intreaga (8 ore) la timp partial (2 ... (vezi toată discuția)
Reducere timp de lucru mihaela71 mihaela71 Avand in vedre nivelul scazut de vanzari care in acest sezon se datoreaza si profilului de activitate-comercializez articole sportive,nu as vrea sa renunt la ... (vezi toată discuția)