avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drept de autor - design mobilã
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drept de autor - design mobilã

Am creat un nou model de mobila curbata, si as vrea sa prezint la un fabricant. Designul in industria mobila ar drept de autor, si daca da care este procedura ca fabricantul sa-l imparte profitul cu cel care a creat acel model ?

Cel mai recent răspuns: Mioara Radulescu , Consultant proprietate industriala 14:08, 13 Noiembrie 2012
pe site-ul OSIM-ului gasiti o serie de informatii: [ link extern ] /

Se incheie un contract de cesiune cu fabricantul si negociati ce obtineti dumneavoastra in urma cesiunii.
Parerea mea...consultati LIVE un avocat specializat in drepturi de autor
Inainte de a va prezenta la fabricant, depuneti la OSIM o cerere de inregistare a modelelor mobilei. La negocierea cesiunii prezentati fabricantului faptul ca ati depus aceasta cerere de modele de mobila la OSIM si astfel faceti dovada ca ceeace ii cesionati va avea protectie in Romania si ca prin aceasta cerere faceti dovada ca sunteti autorul modelelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desenele ºi modelele industriale LuizaClaudia LuizaClaudia Avem urmatoarea situatie: O persoana fizica, ce nu are licenta de designer de la o facultate de profil si nu are studiile in curs de desfasurare, doreste sa ... (vezi toată discuția)
Cesiune drept de autor administrator musetel musetel Buna ziua, Va solicit opinia in legatura cu urmatoarea situatie: Administratorul unei societati comerciale a creat site-ul, precum si sigla si sloganul ... (vezi toată discuția)
Inregistrare grafica website osim sau orda? ana_tudose ana_tudose Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie. Grafica site-ului meu a fost furata, la fel ca si conceptul de design al afacerii. Furtul este flagrant si ... (vezi toată discuția)