buna ziua.
este a 2 a oara cand adresez aceasta intrebare si nimeni nu-mi poate da un raspuns.
in luna iulie 2012 am divortat de sot, avem un copil impreuna. ca el sa imi acorde divortul, copilul si datorita amenintarilor lui, am semnat ca si coplatitor la un credit de nevoi personale , fara ipoteca, de 650 mil vechi pe o perioada de 10 ani. acum urmeaza sa plec in belgia cu contract de munca, iar sotul nu a mai platit la banca rata si copilului nu-i da pensie alimentara.
el este salariat.
daca el nu mai plateste, firmele de recuparari sau banca imi pot bloca salariul in belgia?
ce ma sfatuiti sa fac?
va multumesc din suflet!
Va fi greu sa va popreasca sume din salariul incasat in Belgia, insa vor incerca sa recupereze suma de bani restanta plus dobanzi si penalizari din bunurile mobile/imobile pe care le detineti in tara.
Daca plecati in Belgia ca angajat al unei firme din tara (Romania) care presteaza servicii acolo, detasat, banca se poate adresa firmei dvs pentru recuperarea debitului si va obliga firma sa opreasca nu mai mult de 30% din veniturile nete realizate de dvs. Daca plecati sa lucrati la o firma cu sediul in Belgia nu aveti de ce sa va faceti probleme in ceea ce priveste o eventuala poprire. Problema se pune altfel si este mult mai grav in situatia in care executorul bancar nu va putea face poprire nici pe salariul dvs sau pe cel al fostului sot pentru recuperarea debitului. Atunci se poate indrepta impotriba bunurilor imobiliare detinute de unul dintre voi in patrimoniu (casa, apartament) si le va scoate la licitatie.
plec cu o firma de recrutare , dar angajatorul este belgian. nu avem nici un bun comun.
ce sa fac in cazul acesta?
sa platesc eu lunar rata?
iar de intors nu ma voi mai intoarce in romania pt ca prea milt am suferit aici si nu mai am pe nimeni.
[ nu mai scrieti cu majuscule pe forum, multumesc]
Nu platiti nimic. Ce rost mai are cu atat mai mult cu cat nu doriti sa va intoarceti? Lasati banca sa-l caute pe fostul sot si sa-i popreasca lui veniturile.
Obligatii coplatitor
madavas
Problema este urmatoarea:
Am contractat impreuna cu fostul meu sot un credit pentru bunuri de consum, eu in calitate de coplatitor la vremea aceea. Dupa cum ... (vezi toată discuția)