avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... codul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

codul muncii

daca in codul muncii la art 169 zice ca proprirea de 50% sa nu se faca in fiecare luna si angajatorul (contabilul **zice ca nu poate sa ia mai putin chiar daca legea asa zice ce ar trebui sa fac? acest contabil spune ca asa a primit nota de la executor . #-o
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:25, 14 Noiembrie 2012
Art. 169 Codul muncii nu specifica ce spuneti dvs.
Acest articol specifica ca retinerile din salariu cumulate nu pot depasi in fiecare luna jumatate din salariul net.
Retinerea dion salariu se va face lunar si nu cand doreste contabilul dvs .. cred ca a inteles gresit ce a primit de le executorul judecatoresc ...
imi opreste in fiecare luna jumatate din salar chiar daca in art 169 sscrie ce scrie . dati_mi un sfat va rog , ce pot face ?????
Aveti mai multe retineri ? ... din salariu brut va trebui sa va opreasca contributiile, iar din cel net retinerile in baza titlului executoriu ...
din salariul net. imi retine jumatate ,am 2 propriri .Am un salar net de900 ron , am 2 copii si nu ma descurc cu 450 , sotul are salar minim.NU INTELEG de ce imi retine in fiecare luna jum. daca in art 169 scrie ca retinerile cumulate nu pot depasi in fiecare LUNA jum . din net ??????

Alte discuții în legătură

Popriri bancare. buna ziua, vreau sa ma ajutati cu ceva. firma ... Andrei19899 Andrei19899 Popriri bancare. Buna ziua, vreau sa ma ajutati cu ceva. Firma la care lucrez da si avans si împrumut. Am luat foarte mult împrumut si mi se oprește in ... (vezi toată discuția)
Propriri danieltucaciuc danieltucaciuc buna ziua. firma la care lucrez mi-a retinut 50 la suta din salariu pentru propriri, si apoi restul ia virat in cont 440 lei. banca mi-a retinut jumatate si am ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu popyscu popyscu Am un salariu de 1250 lei . Am primit o poprire de 500 lei apoi inca una de 650 lei .Este legai sa opreasca mai mult de jumatate din totalul salariului lunar ? (vezi toată discuția)