avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poprire pe salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poprire pe salariu

Am un salariu de 1250 lei . Am primit o poprire de 500 lei apoi inca una de 650 lei .Este legai sa opreasca mai mult de jumatate din totalul salariului lunar ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:25, 1 Februarie 2017
Art.169 C.mun. la alin.4 dispune ca : Reţinerile din salariu cumulate nu pot depăşi în fiecare lună jumătate din salariul net.

Art.729 alin.2 C.proc.civ. : Daca sunt mai multe urmariri asupra aceleiasi sume, urmarirea nu poate depasi jumatate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creantelor, in afara de cazul in care legea prevede altfel.

Asadar, pentru mai multe popriri se poate retine maxim jumatate din venitul lunar net al dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe salar DianaH DianaH In cazul in care exista deja o poprire pe salar se mai poate infiinta inca una?! Va multumesc! (vezi toată discuția)
Bună ziua,aș dori să știu,care este legal,procentul ce se ... Yoyoionut27@gmail.com Yoyoionut27@gmail.com Bună ziua,aș dori să știu,care este legal,procentul ce se poate reține din salar,dacă se cere proprire,de catre un ifn.Gradul de indatorare este 100%din ... (vezi toată discuția)
Propriri danieltucaciuc danieltucaciuc buna ziua. firma la care lucrez mi-a retinut 50 la suta din salariu pentru propriri, si apoi restul ia virat in cont 440 lei. banca mi-a retinut jumatate si am ... (vezi toată discuția)