avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indici ierarhizare salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indici ierarhizare salariu

Buna ziua,
In conditiile in care nu mai exista un contract colectiv la nivel national, nici unul de unitate, se mai pastreaza indicii de ierarhizare in vederea stabilirii nivelului salarial?
(sal min pe ec - pentru studii medii, 2*sal min pe ec- pentru studii superioare,etc).
Daca da, unde se regasesc stipulati?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:47, 13 Noiembrie 2012
Daca nu exista un CCM la nivel de unitate si nici in regulamentul intern nu sau stabilit acesti coeficienti de ierarhizare, atunci angajatorul nu are obligatia de a stabilii salariile de baza pe baza acestora.
Trebuie vazut daca la nivel de ramura de activitate sau grup de unitati sa nu existe reglementari de aceasta natura.
Ank27

Nu se mai pastreaza acesti indici de ierarhizare ... angajatorul este obligat, in lipsa unor dispozitii contrare, sa acorde salariul minim brut pe economie indiferent de studiile necesare ocuparii acelui post.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu minim studii superioare epifanie epifanie Buna seara .Sant administrator al unui SRL cu capital privat al unei comune .Trebuie sa angajez o contabila ce are studii superioare..Ce salariu pot sa-i dau ... (vezi toată discuția)
Salariul minim pentru studii superioare mihaela_1968 mihaela_1968 Buna ziua! Mai este in vigoare vreo prevedere privind salariul minim pentru ocupantii posturilor ce impun studii superioare? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Salar minim pe economie busubianca busubianca Bună ziua, Este stabilit că de la data de 01.02.2013 , salariul minim pe economie este 750lei ? Pentru studii superioare se modifică ceva? Adică ... (vezi toată discuția)