avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... stimularea locurilor de munca. legea 76
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

stimularea locurilor de munca. legea 76

am depus dosar la fortele de munca pentru a obtine premierea ca mi.am gasit de munca la mai mult de 50 km si mi.am schimbat si domiciliu. noul contract de munca a fost inregistrat, din greseala cu 4 ore, dupa care s.a modificat cu act aditional cu 8 ore si cu aceeasi data. cei de la fortele de munca nu vor sa.l accepte cu actul aditional. e normal? ce trebuie s.a fac? multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:50, 14 Noiembrie 2012
1. - Daca modificarea de la 4 la 8 ore pe zi s-a facut cu aceeasi data cu care a inceput contractul individual de munca (CIM) nu vad motivul pentru care Agentia de Somaj ar refuza acordarea primei de instalare.
- Mai ales ca nici Legea 768/2002 si nici Normele de aplicare nu conditioneaza plata primei de instalare de existenta unui CIM cu 8 ore pe zi.


2. Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca spune:

Art. 75. - Persoanele care în perioada în care beneficiazã de indemnizaţie de şomaj se încadreazã, potrivit legii, într-o altã localitate şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbã domiciliul primesc o primã de instalare, acordatã din bugetul asigurãrilor pentru şomaj, egalã cu de şapte ori valoarea indicatorului social de referinţã în vigoare la data instalãrii.

3. Din Normele de aplicare a Legii 76/2002:

Art.45
...
(2) Beneficiazã de drepturile prevãzute la art. 74 şi 75 din lege persoanele care se încadreazã în muncã pe o perioadã de cel puţin 12 luni.
...

4. Faceti o sesizare la AJOFM sau/si la ANOFM si prezentati si textele de lege de mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea76/2002 remus250 remus250 am intrat in mai 2012 in somaj, in Teleorman. acum m.am angajat in bucuresti, cu contract nelimitat/ program de 8 ore mi.am schimbat si domiciliul la mai mult ... (vezi toată discuția)
Prima de instalare - schimbare domiciliu sorin07 sorin07 Am o problema, nelamurire. E art. 75 din legea nr. 76 / 2002, persoanele care în perioada în care beneficiază de indemnizaţie de somaj se încadrează, ... (vezi toată discuția)
Prima de instalare Mogasanu Mogasanu Am terminat anul acesta medicina si din ianuarie voi fi medic rezident . Deoarece imi voi executa stagiatura in alt judet decat cel de domiciliu stiam ca pot ... (vezi toată discuția)