avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... insolventa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

insolventa

insolventa unei societati atrage anularea salariilor compensatorii prevazute in ccm? cum ot fi acestea recuperate? dupa iesirea din insolventa?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:43, 14 Noiembrie 2012
Insolventa unei angajator nu atrage si neplata salarilor compensatorii prevazute in ccm ... se poate apela la Fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale care asigura plata creanţelor salariale ce rezulta din contractele individuale de munca si din contractele colective de munca încheiate de salariaţi cu angajatorii împotriva cărora au fost pronunţate hotărâri judecătoreşti definitive de deschidere a procedurii insolvenţei şi fata de care a fost dispusă măsura ridicării totale sau parţiale a dreptului de administrare.
Din Fondul de Garantare se suporta, în limitele şi în condiţiile prevăzute de lege, următoarele categorii de creanţe salariale:
- salariile restante;
- compensaţiile băneşti restante, datorate de angajatori pentru concediul de odihna neefectuat de salariaţi, dar numai pentru maximum un an de muncă;
- plăţile compensatorii restante, în cuantumul stabilit în contractul colectiv de munca şi / sau în contractul individual de muncă, în cazul încetării raporturilor de muncă;
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

procedura insolvenþei concordat preventiv-recuperare salarii skylline skylline Salut, Sunt angajat al unei companii ce a cerut aprobarea Procedurii insolvenţei concordat preventiv -astazi a fost judecat pe fond dosarul si inca nu am ... (vezi toată discuția)
Recuperare garantie si salariu restant - societate in insolventa maria-manuela maria-manuela Am lucrat timp de 4 ani si jumatate la o firma, pe post de reprezentant comercial. In 2012,cu o saptamana inainte de a fi declarata insolventa ni s-a cerut sa ... (vezi toată discuția)
Faliment firma /recuperare salarii restante cristina1333 cristina1333 Buna seara, Firma unde am lucrat a fost in insolventa timp de 2 ani iar in urma cu o luna si jumatate a intrat in procedura de faliment. Noi, angajatii,am ... (vezi toată discuția)