avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara neplatita de 4 luni
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara neplatita de 4 luni

buna ziua.
am un copil de 5 ani si sunt divortata de sot din iulie 2012.
el a fost obligat prin hotarare notariala la plata unei pensii de min 400 lei, bani pe care el trebuia sa ii dea la domiciliul copilului, adica acasa la mine.
de cand s-a eliberat acea hotarare, el nu a platit nimic.
eu urmeaza sa plec din tara in decembrie cu contract de munca.
va rog din suflet sa ma jutati!
cum sa fac sa il dau in judecata daca eu plec din tara, se poate judeca procesul fara prezenta mea?
sau cum sa ii comunic oficial un nr de cont in care el sa vireze banii aici pt a dovedi ca nu isi exercita obligatia de parinte.
mentionez ca el are o boala incurabila cu jocurile de noroc si ca niciodata nu ii da bani copilului.
ce ar trebui sa fac?
va multumim din suflet!
Ultima modificare: Joi, 15 Noiembrie 2012
gi-jane2, moderator
II comunicati prin posta ce aveti de comunicat. Mergeti la posta si spuneti ce aveti de comunicat.
Mergeti la executor cu hotararea sa-i puna poprire pe salariu si indicati adresa dvs de corespondenta, nr de cont.
Cand s-a stabilit pensia, tatal nu lucra in acest loc de munca ? ca de regula instanta transmite la locul de munca si i se opreste direct pensia din salariu si se vireaza de catre angajator.
Tatal lucreaza in acelasi loc.
Numai ca el s-a angajat, asa cum am spus in fata notarului, ca acolo s-a incheiat casatoria, partajul si domiciliul copilului, sa ii dea acesti bani la domiciliul copilului, adica unde stam acum cu chirie. Iar el nu a venit nici macar sa isi vada copilul, dar sa ii mai dea si bani.
Deci hotararea o am de la notar.
Asadar , acum eu va trebui , cu acea hotarare sa merg la un executor judecatoresc sau la judecatorie pt neplata pensiei?
II pot comunica prin posta un nr de cont in care el sa vireze banii, aici in tara, este legal?
Multumesc ca ma ajutati!
La executor mergeti.
In acea tranzactie , obligatia nu e neaparat de a plati la domiciliul dvs, ci in primul rand de a plati.
Pana sa deschideti cont interesati-va intai cum puteti avea acces la bani in afara tarii si ce comisioane implica, apoi ii comunicati contul prin posta, apoi daca nu plateste ii puteti face plangere pentru abandon.
Ne puteti scrie exact exprimarea din actul notarial referitoare la... locul platii?
Oricum, asa cum spune doamna gi_jane, locul platii are alte semnificatii juridice, nu musai locul fizic.
Citez din ”Conventia incheiata in procedura divortului cu copii minori”
In ceea ce priveste contributia noastra la cheltuielile de crestere,educare, invatatura si pregatire profesionala ale copilului, am convenit urmatoarele: fiecare parinte va contribui cu 25% din venitul sau net lunar, dar nu mai putin de 400 Ron/luna.
Parintele separat de copil, D.L. (numele lui), va achita contributia sa lunara la data de 17 a fiecarei luni, in numerar la domiciliul minorului.
Inchei citatul!
Si in legatura cu domiciliul copilului:
citez:
”Dupa divort, locuinta minorului este stabilita la mama sa, in....(adresa unde stam acum), iar in cazul in care mama sa isi va schimba domiciliul sau resedinta la alta adresa, fie in Romania, fie in strainatate, va locui cu mama la noul domiciliu sau noua resedinta a acesteia”

Iar ca si cont bancar, copilul are aici un cont deschis pt alocatia de stat (cont deschis pe numele meu -pt el), cont in care tatal ar putea depune banii si pe care nu il voi inchide, desi copilul va primi alocatia de acolo si nu va mai primi aici.
As putea sa ii transmit acest cont?
Ultima modificare: Joi, 15 Noiembrie 2012
mariana2506, utilizator

Alte discuții în legătură

Divort pricopimaya pricopimaya ce drepturi am in caz de divort in 2007 am plecat cu actualul sot in italia pe atunci nu eram casatoriti,fiecare salar il trimiteam acasa sa renovam casa unde ... (vezi toată discuția)
Refuz pasaport minor biancacriss biancacriss buna ziua. am un baiat de 9 ani rezultat di concubinaj, tatal ii plateste doar pensia alimentara,in rest nu contribuie cu nimc nici nu l-a vzitat de 6 ani ... (vezi toată discuția)
Declaratie sub semnatura privata mama pentru renuntare pensie alimentara minor Geta2016 Geta2016 Buna. Am nevoie de un sfat in urmatoarea problema : pentru a pleca cu minorul într-o vacanta in strainatate, tatal minorului conditioneaza semnarea procurii ... (vezi toată discuția)