avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... termen de emitere a acului aditional in caz de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

termen de emitere a acului aditional in caz de prelungire CIM ?

Va rog a ma ajuta la urmatoarea prolema :
Am salariati angajati pe perioada determinata de 1 luna de zile, stiu ca dupa CM am dreptul la 3 prelungiri de CIM problema ESTE ca pina primesc aprobarea de prelungire ,aceasta mai dureaza , uneori chiar depasteste termenul , as dori sa stiu daca un salariat are CIM pina in 7 11.2012 si eu primesc aprobarea in 12.11.2012 pot emite atunci actul aditional ?
Multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: Dragos Stefan , Consultant resurse umane 15:13, 16 Noiembrie 2012
Art..17 C.mun. prevede la alin.5 care este termenul in care se poate incheia actul aditional , astfel:
(5) Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege.

Atentie insa, ca alin.2 al art.5 din HG nr.500/2011 prevede ca termen de completare si transmitere a REVISAL-ului:
(2) Orice modificare a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a), c)- g) se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoare prevazut la art. 17 alin. (5) din Legea nr. 53/2003, republicata. Exceptie fac situatiile in care modificarile se produc ca urmare a unei hotarari judecatoresti sau ca efect al unui act normativ cand inregistrarea in registru se face in ziua in care angajatorul se prezuma, potrivit legii, ca a luat cunostinta de continutul acestora.
@22.08.2009
Nu aveti dreptul la 3 prelungiri ale c.i.m ci nu puteti incheia mai mult de 3 contracte succesive pe durata determinata...
Puteti face oricate prelungiri doriti inlauntrul termenului de 36 de luni sau 12 luni, dupa caz...
Are dreptul si la 3 prelungiri .. unde scrie ca nu are dreptul la asa ceva ? .. faptul ca numarul prelungirilor duratei c.i.m. nu mai este limitat inauntrul termenului de 36 de luni , nu inseamna ca nu are dreptul la 3 prelungiri ...
@freeelis

Utilizatorul a spus: "stiu ca dupa CM am dreptul la 3 prelungiri de CIM".

Am spus ca poate prelungi de cate ori doreste, nu doar de 3 ori...
Citez : Nu aveti dreptul la 3 prelungiri ale c.i.m ... este diferit de raspunsul anterior ...

Alte discuții în legătură

Prelungire cim pe durata determinata elyss elyss Buna ziua Actul aditional de prelungire CIM pe durata determinata este considerat contract succesiv? Conform codului muncii CIM pe durata determinata poate ... (vezi toată discuția)
Trecerea de la cim perioada determinata la perioada nedeterminata Ovidiu Donciu Ovidiu Donciu Sunt angajat la o instituţie cvasibugetară, care se autofinanţează. În mai 2017 am fost angajat cu CIM pe perioadă determinată, contract care a fost ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata prelungit? luminita_gab luminita_gab un contract de munca incheiat pe perioada determinata, poate fi prelungit? in ce conditii? pentru ce perioada! (vezi toată discuția)