avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... deschiderea succesiunii de alte persoane interesate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

deschiderea succesiunii de alte persoane interesate

Buna seara,
Va rog sa ma ajutati, am problema delicata.

Bunicii mei au avut doi copii. Tatal meu este unul dintre ei. Ambii bunici au decedat acum mai multi ani. Intai bunica dupa bunicul. Dupa primul deces a avut loc stabilirea succesiunii intre parintele supravietuitor si cei doi copii (fratii). Dupa decesul celui de-al doilea parinte nu s-a mai deschis succesiunea. Unul dintre frati este pus sub interdictie si are instituit un reprezentant legal. Celalalt fiu se bucura de situatie, inchiriaza casa si se poarta ca si cum ar fi unicul proprietar. Nu vrea sa deschida succesiunea nici dupa multi ani, ignorand intrebarile mele.

Va rog mult sa ma ajutati sa imi spuneti cine poate depune dosarul pentru deschiderea succesiunii? Doar unul dintre cei direct implicati (fratele sau reprezentantul legal al tatalui meu)? Sau orice alta persoana interesata (eu)?

Daca am dreptul legal, care sunt pasii necesari? Ce acte ar trebui sa aduc? Cum obtin acces la acte, am dreptul sa le cer institutiilor in drept?

Va multumesc in avans si o seara frumoasa,
Miha
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 20:52, 14 Noiembrie 2012
intr`adevar, dar fratele si reprezentantul legal al tatalui dvs poate cere dezbaterea succesorala... dvs puteti cere doar daca tatal dvs va deceda
m-am lovit recent de o situatie similara sau mai degraba apropiata avand nevoie de a lua hotarari in numele mamei mele. se numeste "declaratie de curatela" care se obtine de la autoritarea locala sau in instanta si cred ca este o modalitate de rezolvare. acum depinde si de persoana care este reprezentantul legal al tatalui dvs. si motivul ptr care a fost numit sau de ce nu ati fost numit chiar dvs. ca reprezentant legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere dispozitie de curatela mirelausu68 mirelausu68 Sunt mama unui copil in varsta de 10 ani, al carui tata a decedat in urma cu 2 luni.Nu am fost casatorita cu tatal copilului.Parintii celui decedat doresc sa ... (vezi toată discuția)
Tata divortat decedat -partaj minori la bunurile parintilor alexandina alexandina Buna seara. Suntem intr-o situatie foarte complicata.Fratele a decedat in urma cu o saptamana.A locuit in timpul casatoriei la parintii mei.In urma cu 2 ani au ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa bunica, bunic decedat, fiul lor unic (deci tata'meu) decedat illi illi buna ziua, as dori sa ma informez in legatura cu succesiunea dupa bunica din partea tatalui meu (bunic decedat) tata a decedat (fiu unic) anul trecut, nici ... (vezi toată discuția)