avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Aprobare tacita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Aprobare tacita

Legea aprobarii tacite se poate aplica si asupra unei institutii bancare ? pe scurt dak am depus o cerere la banca iar aceasta nu a furnizat nici un raspuns scris in termen de 30 de zile pot considera cererea aprobata in favoarea mea????
Art. 3 din LEGE Nr. 486 din 18 noiembrie 2003 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 27/2003 privind procedura aprobarii tacite, prevede:

(1) In sensul prezentei ordonante de urgenta, termenii si expresiile de mai jos au urmatorul inteles:
a) autorizatie - actul administrativ emis de autoritatile administratiei publice competente prin care se permite solicitantului desfasurarea unei anumite activitati, prestarea unui serviciu sau exercitarea unei profesii; notiunea de autorizatie include si avizele, licentele, permisele, aprobarile sau alte asemenea operatiuni administrative prealabile ori ulterioare autorizarii;
b) procedura aprobarii tacite - procedura prin care autorizatia este considerata acordata daca autoritatea administratiei publice nu raspunde solicitantului in termenul prevazut de lege pentru emiterea respectivei autorizatii.
(2) Raspunsul negativ al autoritatii administratiei publice competente, in termenul prevazut de lege pentru emiterea autorizatiei, nu echivaleaza cu aprobarea tacita.

Dupa cum puteti citi mai sus, procedura acceptarii tacite are legatura numai cu autoritatile administratiei publice.
multumesc frumos, ma pot folosii de faptul ca am inregistrat un angajament de plata la banca si lam respectat chiar dak din partea bancii nu am primit decat un raspuns verbal? au trecut 4luni si cel scris nu a aparut
Ca sa va pot raspunde la obiect, ar trebui sa stiu in ce sens doriti sa va folositi de faptul ca ati respectat acel angajament de plata. ce reprezinta inregistrarea angajamentului de plata?
Va referiti la faptul ca desi nu exista un angajament/contract/document scris dvs. ati efectuat plati deja?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primaria: finalizare imobil smeagull smeagull Buna, In urma cu un an, am cerut primariei sa imi elbereze o adeverinta de finalizare a constructiei (am terminat casa si vreau sa o inregistrez in CF), cu ... (vezi toată discuția)
Acceptare tacita POP GAROFITA POP GAROFITA Daca o institusie publica nu da curs unei solicitari efectuate de un operator economic, se considera acceptare tacita. Daca da , dupa cat timp. (vezi toată discuția)
Aviz anfp...aprobare tacita? julien_slbz julien_slbz ANFP intarzie, nejustificat, emiterea avizului pt transformarea unui post de functionar public...Daca s-a depasit termenul legal de 30 de zile, se poate aplica ... (vezi toată discuția)