Buna ziua, am nevoie de o lamurire: am luat marfa pe 10 facturi in valoare de X lei, facturi pe care trebuia sa le achit in 30 zile. O mare parte din bani, cam jumatate din suma i-am inapoiat depunandu-i in contul personal al persoanei, nu in contul firmei, iar la justificare am pus contravaloare factura, dar nu am specificat exact care facturi. Cealalta jumatate de bani nu am reusit sa o achit la timp si i-am dat bani esalonat, in mana, bani pt care mi-a taiat chitanta.
Problema este ca mi-a taiat chitante si pt sumele depuse in cont, chitante ce au date diferite fata de depuneri si acum mi le cere inapoi pe motiv ca nu sunt valabile, daca am pus banii in cont nu mai trebuia sa imi dea chitante. Este adevarat?
Cum sa procedez? Sa-i dau chitantele inapoi? Chitantele odata ce au fost emise sunt valabile, doar ca nu sunt pe aceeasi data ca depunerile. Daca le inapoiez depunerile sunt luate in considerare?
Fiind la inceput nu am stiu exact cum se procedeaza, mai ales ca am avut si un contabil care invata multe lucruri odata cu noi ( mai mult ne-a incurcat, oricum am renuntat la el). De aceea am depus banii in cont dar nu ne-a zis nimeni sa facem ordin de plata. Acum ce facem, ramanem si cu depunerile si cu chitantele?
Pentru depunerile direct in cont este suficienta foaia de varsamant ca dovada a platii. Problema este a contului: era al II sau contul personal al titularului de la II?
Pe foaia de varsamant apare numele persoanei urmata de II. Banuiesc ca este contul II, ca altfel acel "II" nu isi are rostul, doar daca nu e 2 roman, ceea ce nu are nici o logica. Acum, daca plata a fost facuta de administrator, fara ordin de plata, are vreo valoare? Se poate dovedi ca banii au fost depusi pentru achitarea facturilor? In contabilitate se inregistreaza ca si cum administratorul a finantat firma?