avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul de a alege unde sa traiesc
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul de a alege unde sa traiesc

Buna seara,

Fostul meu sot a depus plangere penala impotriva mea, pe motiv ca am luat copilul ( care are si cetatenie britanica , eu rezidenta) si am plecat in Marea Britanie, FARA SA IL CONSULT IN PREALABIL, domiciliul minorului rezultat din casatoria noastra, a fost stabilit la mine, domiciliul meu din Romania. Fostul sot ( si el cu dubla cetatenie, ca si copilul ) are drept de vizitare si luare acasa, conform sentintei judecatoresti, dar din nefericire pentru el, noi nu mai suntem in romania, si...nu are unde sa-l viziteze pe minor ( mai putin daca vine in UK, ceea ce eu nu o sa resping).

Poate cineva sa ma oblige unde sa traiesc?
Cat priveste minorul, vreo judecatorie ma poate obliga sa ma intorc? - ca sa-si poata el vedea copilul? - ceea ce duce la acelasi lucru- si anume sa fiu obligata sa traiesc unde vrea fostul sot, ca sa-si poata el exercita drepturile parintesti.
Eu nu ii refuz in nici un fel a avea relatie cu cel mic, numai ca,, ca mama, am drepturi asupra copilului ( stiu ca si fostul sot are )

Va rog sa ma sfatuiti, ce anume am eu de facut, vis-a-vis de plangerea penala precizata mai sus.
Multumesc!
Nu are competenta jurisdictionara, dar statul britanic aplica legea cetatenilor britanici, printre care se afla si copilul, eu in curand! doua tari care nu au jurisdictie una asupra celeilate, doua decizii diferite, In astfel de cazuri sunt legi care sunt incalcate prin respectarea altora si viceversa. Iar dvtra vorbiti ca un procuror. Ratigul dvstra se refera la activitatea pe acest site, si nicidecum la competenta ca si avocat. Un judecator al unei curti de apel dintr-un oras mare mi-a precizat ca NU ARE CE SA FACA, atata timp cat cazier nu am, nu sunt infractoare, ci MAMA, care are in vedere interesul suprem al copilului sau, care lupta sa-i ofere copilului o educatie si un viitor mai bun decat ii poate oferi tatal sau, retras (ca sa fuga de datorii) intr-o comuna izolata si traieste cu o concubina, din 1000 de lei pe luna din chiria de la o garsoniera, care nu este considerat un venit permanent, plus ca are 50 de ani, si 0 lei pensie dupa varsta legala de pensionare.
Deci sa urmarim interesul suprem al copilului in tot acest context, tinand contde ceea are el de oferit, inainte de a ma improsca dvstra pe mine cu noroi, si acuzandu-ma de fel si fel..., ca nu am imtrat pe acest site pt a fi judecata. Ca dupa parerea dvstra ...m-ati si lega!
Haideti sa fim seriosi, copilul nici nu il cunoaste, are numai 3 ani, ne-am despartit cand avea 1 an, l-am crescut singura, si ar fi de-a dreptul traumatizant pt un asa copil mic, sa se vada cu un strain, care l-a vazut 2 ore la 2, chiar 3 luni, pana la pronuntarea sentintei. Eu as fi rupt usa, sa-mi vad copilul, daca e asa mare dragoste cum se lauda el.
Dar daca nu are ocupatie, si s-a plictisit de viata la tara cu curtea goala, isi bate joc.

Are dubla cetatenie, un singur pasaport,britanic. Nu am incalcat nici o lege la iesirea din tara, nu am fost intrebata nici macar unde este tatal, avand in vedere ca eu am iesit cu pasaport romanesc. si s-antamplat sa iesim sa ne intoarcem in vacanta, nu a fost numai o iesire, ci chiar 3.
Multumesc dl avocat Robert-12.
Am deja un avocat ''luptator'' care imi spune sa-mi vad linistita de treburi, ca nu are ce sa-mi faca. De ce am intrebat si aici? pt asa suntem cu totii, vrem sa mai aflam si alte pareri.
Asa cum am raspuns dl avocat-''acuzator'' de mai sus, sa avem in vedere interesul suprem al copiilor inainte de a satisface orgoliile ratatilor, doar pt ca au devenit tati, si au si ei niste drepturi ca asa e societatea.
Deci care dintre noi cantareste mai bine? Orice minte normala de OM, avocat, judecator, muncitor, sau orice statut, sunt sigura ar ar spune ca Eu am dreptate.
Sunt FOARTE INCREZATOARE IN VIITOR SI CHIAR VOI TRAI LINISTITA DUPA TOATA DISCUTIA de mai sus.
Buna dimineata! ca in romania e trecut de 12 am, La mime inca nu!
Ultima modificare: Vineri, 16 Noiembrie 2012
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie urgenta de raspuns-dreptul tatalui catia29 catia29 Nu sunt casatorita cu tatal fetitei mele( 5 luni) . Fata este pe numele meu dar este recunoscuta de tatal ei. Intrebarea mea este poate fi infiata de viitorul ... (vezi toată discuția)
Scoaterea copilului din tara de catre unul dintre parinti adibadi adibadi Buna ziua! Va rog sa ma lămuriți și pe mine: în urma divorțului copilul este încredințat mamei, iar tatăl atacă aceasta hotărâre ... (vezi toată discuția)
Despre divort Madacon2002 Madacon2002 Am o intrebare . Daca copilul este britanic si noi am divortat in UK fostul sot cere sa ii facem si cetatenie Romana ceea ce eu am refuza. Noi locuim in UK. ... (vezi toată discuția)