avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... fotografie furata de o trupa de succes
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

fotografie furata de o trupa de succes

Am descoperit,cu stupoare, ca o trupa de succes din Romania isi insoteste una din melodiile lansate pe youtube,inca din 2010, cu ajutorul unei fotografii de ale mele.Cum ar trebui sa procedez?
Cel mai recent răspuns: AV. Cristina Oltea Petrescu , Avocat 18:34, 16 Noiembrie 2012
Va sfatuiesc sa va adresati in scris reprezentantilor acestei trupe si sa solicitati incetarea folosirii imaginii dvs si eventual daune. Daca nu va intelegeti in acest mod va puteti adresa instantei de judecata si sa solicitati despagubiri . Ati putea incerca si o relamatie la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal. Temeiul este Noul Cod Civil art 73 si eventual legea 677/2001

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camere supraveghere pe balcon propriu in condominum pentru parcare auto YO3ITD_1 YO3ITD_1 Buna ziua, Locuiesc la un bloc situat pe o proprietate privata, aflat in condominiu. As dori sa adresez o solicitare sau o lamurire, prin care sa mi se ... (vezi toată discuția)
Leg.677 Ileana Cioteanu Ileana Cioteanu Buna ziua, va rog sa-mi comunicati daca pot fi acuzata de incalcarea disp. leg 677 /2001 in cazul in care afisez public portretul unei persoane care mi-a ... (vezi toată discuția)
Dreptul de proprietate intelectuala -fotografie cu mine folosita fara acordul meu unebellette unebellette buna ziua, Am constatat recent ca o fotografie (draguta de altfel) cu mine si un prieten, stand la o discutie intr-un parc, este folosita intr-o campanie ... (vezi toată discuția)