avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general decl.390
Discuție deschisă în Contabilitate în general

decl.390

In luna septembrie am inregistrat eronat o factura proforma in decl.390.Am stornat factura si voi face rectificativa la 390 si regularizare in decontul de tva a lunii octombrie .Rectificativa la 390 se depune cu sumele pe minus ?Cum se corecteaza decontul de tva cu sumele trecute la regularizari cu minus?
Cel mai recent răspuns: cristinabojescul , utilizator 19:19, 16 Noiembrie 2012
Depuneti rectificativa la declaratia 390 cu sumele inscrise pe minus, avand grija sa faceti referire la luna pentru care depuneti declaratia corectata si sa bifati optiunea "rectificativa". Completati si celelalte rubrici ale formularului cu datele inscrise in declaratia depusa initial.

Suma rezultata din corectarea erorilor de inregistrare in declaratia 390 se inregistreaza la randul de regularizari din decontul lunii in care a fost operata corectia, cu semnul minus.
multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura introdus pe alt furnizor Gyongyos Gyongyos Buna ziua! in anul trecut au fost introduse gresit facturile Mol Ungaria timp de 4 luni.aceste facturi se platesc la Mol Romania,si au fost inregistrate pe ... (vezi toată discuția)
Decont tva si decl 390 pt o firma care presteaza servicii in tara beneficiarului oanamari98 oanamari98 Firma prestatoare din Romania -catre beneficiar din uniune, prestatia este in tara beneficiarului, pentru care s-a inregistrat taxare inversa, respectiv ... (vezi toată discuția)
Factura mihaela2513 mihaela2513 Buna ziua. Azi am primit o factura externa si interna cu data de 31.01.2013.Cum se inregistreaza corect?Se inregistreaza cu data de 31.01.2013 si se ... (vezi toată discuția)