avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale INREGISTARE IN ROI PRESTARI SERVICII cu o firma din ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

INREGISTARE IN ROI PRESTARI SERVICII cu o firma din ITALIA intermediere infiintare firme

infiintare firma in Romania cetateni straini italieni dar prin intermediar o firma straina italiana , firma romana neplatitoare de TVA in baza contractului de intermediere infiinteaza SRL nou trebuie sa se inregistreze in ROI , dar un cabinet de avocatura trebuie sa se inregistreze in ROI daca colaboreaza direct cu clientii straini sau intermediar ?
Ultima modificare: Vineri, 16 Noiembrie 2012
olden, utilizator
Cel mai recent răspuns: olden , utilizator 14:59, 20 Noiembrie 2012
nu.cabinetul a infiintat societatea in baza contractului de asistenta juridica
Conform prevederilor art. 153^1 alin. (1) lit. a) din codul fiscal, persoana impozabila care are sediul activitatii economice in Romania si persoana juridica neimpozabila stabilita in Romania, neinregistrate si care nu au obligatia sa se inregistreze conform art. 153 si care nu sunt deja inregistrate conform lit. b) sau c) sau alin. (2), care efectueaza o achizitie intracomunitara taxabila in Romania, trebuie sa se inregistreze in scopuri de TVA conform acestui articol, inainte de efectuarea achizitiei intracomunitare, daca valoarea achizitiei intracomunitare respective depaseste plafonul pentru achizitii intracomunitare in anul calendaristic in care are loc achizitia intracomunitara.

Cabinetul de avocat daca nu este platitor de TVA si si presteaza activitati de asistenta si reprezentare juridica cu firma din Ropmania in baza contractului incheiat in acest sens, nu contravine prevederilor sus amintite nefiind supus obligativitatii inregistrarii ROI.

Totusi, daca este platitor de TVA si incheie contracte cu firme din afara, atunci situatia se schimba.


Art. 158^2*)
Registrul operatorilor intracomunitari

(2) La data solicitării înregistrării în scopuri de TVA potrivit art. 153 sau 153^1 persoanele impozabile şi persoanele juridice neimpozabile vor solicita organului fiscal competent şi înscrierea în Registrul operatorilor intracomunitari dacă intenţionează să efectueze una sau mai multe operaţiuni intracomunitare, de natura ce-lor prevăzute la alin. (1).

Deci, nefiind platitor de TVA, rezulta ca nu este necesar.
Daca este platitor de TVA, este necesar.

Ultima modificare: Vineri, 16 Noiembrie 2012
ContSters82289, utilizator
nu este achizitie INTRACOMUNITARA !

A este intermediarul firma italiana
B este prestatorul neplatitor de TVA care infiinteaza o firma in Romania in numele intermediarului, pentru clientii sai .

B trebuie sa emita factura lui A , B mai trebuie sa se inregistreze in ROI daca serviciile sunt pe teritoriul tarii lui ?


Ultima modificare: Vineri, 16 Noiembrie 2012
olden, utilizator
(5) Prin excepţie de la prevederile alin. (3), locul următoarelor servicii este considerat a fi:
a) locul în care este efectuată operaţiunea principală în conformitate cu prevederile prezentului titlu, în cazul serviciilor prestate de un intermediar care acţionează în numele şi în contul altei persoane şi beneficiarul este o persoană neimpozabilă;

alineatul 3 "
Art. 133. – (1) În vederea aplicării regulilor referitoare la locul de prestare a serviciilor:
a) o persoană impozabilă care desfăşoară şi activităţi sau operaţiuni care nu sunt considerate impozabile în conformitate cu art. 126 alin. (1)-(4) este considerată persoană impozabilă pentru toate serviciile care i-au fost prestate;
b) o persoană juridică neimpozabilă care este înregistrată în scopuri de TVA este considerată persoană impozabilă.

(2) Locul de prestare a serviciilor către o persoană impozabilă care acţionează ca atare este locul unde respectiva persoană care primeşte serviciile îşi are stabilit sediul activităţii sale economice. Dacă serviciile sunt furnizate către un sediu fix al persoanei impozabile, aflat în alt loc decât cel în care persoana îşi are sediul activităţii sale economice, locul de prestare a serviciilor este locul unde se află respectivul sediu fix al persoanei care primeşte serviciile. În absenţa unui astfel de loc sau sediu fix, locul de prestare a serviciilor este locul unde persoana impozabilă care primeşte aceste servicii îşi are domiciliul stabil sau reşedinţa obişnuită.

(3) Locul de prestare a serviciilor către o persoană neimpozabilă este locul unde prestatorul îşi are stabilit sediul activităţii sale economice. Dacă serviciile sunt prestate de la un sediu fix al prestatorului, aflat în alt loc decât locul în care persoana impozabilă şi-a stabilit sediul activităţii economice, locul de prestare a serviciilor este locul unde se află respectivul sediu fix. În absenţa unui astfel de loc sau sediu fix, locul de prestare a serviciilor este locul unde prestatorul îşi are domiciliul stabil sau reşedinţa obişnuită."
TREBUIE ca SRL/profesia libera /PFA din ROMANIA impozabil dar neplatitor de TVA (inclusiv si platitor de TVA dupa caz) sa se inregistreze in ROI si sa depuna 390 pentru prestarii servicii la o alta persoana impozabila din strainatate, SUCCES !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Livrari servicii intracomunitare pt. neplatitori tva mihai_006 mihai_006 [b]O firma neplatitoare TVA, in ce conditii poate efectua livrari de servicii (software) intracomunitare?[/b] Este posibila sau necesara inscrierea in ROI ... (vezi toată discuția)
Pfa neplatitor de tva, roi rianovich rianovich Am un PFA neplatitor de TVA cu impozitare normala (nu norma de venit). Doresc sa fac facturi catre o firma din EU pe consultanta. Este obligatoriu sa am ... (vezi toată discuția)
Facturi cu si fara tva loat loat Buna, Am o intrebare la care as dori un raspuns de la cineva, ca raspunsurile de la diferiti\\"specialisti\\" m-au indus in eroare. Iata faptele. Am ... (vezi toată discuția)