avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire....
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire....

Se poate vinde o proprietate daca nu s-a dezbatut masa succesorala lasata de defunct ? Mai detailat, problema se prezinta in felul urmator:
Un barbat divortat de prima sotie, insurat cu a doua, moare. Cea de a doua sotie nu permite sa se faca dezbaterea mostenirii, ascunzand actele casei ( construita cu prima sotie). Dupa deces se muta cu concubinul, declarandu-se mostenitoarea casei si a suprafetei de 3 Ha extravilan, obtinut prin recostituirea dreptului de proprietate al defunctului.
Si acum marea lovitura, doreste sa vanda cele doua imobile concubinului....De aceia as dori sa stiu in ce conditii isi poate duce la indeplinire planul.
Multumesc cu anticipatie pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Sufletdecaine , utilizator 21:13, 18 Noiembrie 2012
Fara dezbaterea succesiunii nu se poate vinde nimic! Nu va intelegeti cu doamna , dezbateti succesiunea in instanta.
In afara de sotie , ce mostenitori mai sunt ?
Imobilul in care a locuit defunctul, a fost construit de acesta cu prima sotie. Terenul a fost primit ca dar de la nasi la nunta acestora. Au divortat fara partaj, fara nici o intelegere. Sub regimul trecut era o lege care acorda divortul dupa 11 ani in care cei doi nu mai locuiau impreuna. Mostenitori sunt cei doi fii din prima casatorie a defunctului.
Mostenitori sunt cei doi fii si Sotia supravietuitoare. Nu poate vinde nimic, trebuie dezbatuta succesiunea. Va sfatuiesc sa dati ambii fii declaratii de acceptare a succesiunii daca mai sunteti in termen, termen de 1 an de la data decesului. Si mergeti in instanta caci nu va veti intelege dupa cum se vede....
Au trecut sase ani de la data decesului, mai pot fi recunoscuti fii defunctului ca mostenitori daca nu au dat nici o declaratie de acceptare ?
Se mai poate dezbate succesiunea in Instanta ?

Alte discuții în legătură

Mostenire dmhyou dmhyou buna ziua, situatia este: sunt 4 fratii, moare unu care nu are copii si nu este casatorit(statea in concubinaj cu cineva de 10 ani) si are o casa in ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager MyEmy MyEmy La data decesului ei, matusa mea era divortata, nu a avut copii si garsoniera in care locuia era proprietatea ei, fiind cumparata de ea cand era deja ... (vezi toată discuția)
Codul civil IULIA47 IULIA47 Buna seara. Va rog dati-mi un sfat referitor la o succesiune. Tatal meu a achizitionat un imobil, in urma vanzarii casei parintesti. Noi suntem 4 frati. Tatal ... (vezi toată discuția)