Se poate vinde o proprietate daca nu s-a dezbatut masa succesorala lasata de defunct ? Mai detailat, problema se prezinta in felul urmator:
Un barbat divortat de prima sotie, insurat cu a doua, moare. Cea de a doua sotie nu permite sa se faca dezbaterea mostenirii, ascunzand actele casei ( construita cu prima sotie). Dupa deces se muta cu concubinul, declarandu-se mostenitoarea casei si a suprafetei de 3 Ha extravilan, obtinut prin recostituirea dreptului de proprietate al defunctului.
Si acum marea lovitura, doreste sa vanda cele doua imobile concubinului....De aceia as dori sa stiu in ce conditii isi poate duce la indeplinire planul.
Multumesc cu anticipatie pentru raspuns.
Problema este mai incurcata decat pare in realitate. Chiar daca in Certificatul de Decces eliberat de medic scrie " decces boala obisnuita", iinainte de a muri a fost batut de sotie si concubinul acesteia numai in cap, a fost internat la psihiatrie unde medicul a chemat politia si au intocmitun proces-verbal care culmea a fost inmanat fiiicei sotiei si care l-a facut disparut. Nu are 10 ani de convietuire si totusi aceasta ia pensie de urmas ? MULTUMESC.
Mostenire
dmhyou
buna ziua,
situatia este:
sunt 4 fratii, moare unu care nu are copii si nu este casatorit(statea in concubinaj cu cineva de 10 ani) si are o casa in ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager
MyEmy
La data decesului ei, matusa mea era divortata, nu a avut copii si garsoniera in care locuia era proprietatea ei, fiind cumparata de ea cand era deja ... (vezi toată discuția)
Codul civil
IULIA47
Buna seara. Va rog dati-mi un sfat referitor la o succesiune. Tatal meu a achizitionat un imobil, in urma vanzarii casei parintesti. Noi suntem 4 frati. Tatal ... (vezi toată discuția)