alex_2745 a scris:
Am fost la doua sectii de politie diferite..(dar cum am intrat asa am si iesit) deee.. politia romana!:rtfm:
Cred ca ma voi lasa pagubas.:(
bună seara domnule Alex,
sper să nu vă supărați pe mine și nici cu privire la demersul dvs. ”neproductiv” la instituția statului : Poliția.Cu riscul că voi intra din nou în posibile discuții nedorite/neavenite cu unii dintre polițiștii care postează pe acest forum (deși NU am nimic cu ei, Poliția nu mi-au făcut niciodată rău pt. că nu i-am oferit fericitul prilej), voi încerca DOAR să vă expun punctul meu de vedere:
1) un vechi proverb zice cam așa : ”morții se îngroapă cu pământ iar vii cu hârtii”.Foarte pe scurt : dacă dvs. ați fost în doar în ”vizită” (iertați-mi expresia) și NU ați depus cumva o plângere la 2 secții de poliție (de ce 2 ?! cumva la cea de care aparțineți dvs. și cea de care aparține făptuitorul ? Hâm ! Mda!) și domnii polițiști v-au explicat căăă . . . ceva NU e în regulă.Am putea înțelege mai multe dar prefer să mă abțin.
2) ia formulați dvs. IMEDIAT o Plângere Penală (în 2 exemplare, opriți una, pe cealaltă + copii ale TUTUROR demersurilor și corespondenței electronice, copii xerox trimiterilor poștale, o fotografie a acelui telefon etc etc-toate probele pe care le dețineți și de care înțelege-ți să vă folosiți și o expediați poștal la Secția de Poliție de care aparțineți prin scrisoare recomandată cu Confirmare de primire) împotriva făptuitorului, descriind scurt, clar și precis : TOTUL, precum ați postat mai sus (și polițiștii sunt tot oameni și au zeci și sute de plângeri de soluționat, precum și alte intervenții specifice poliției).Păstrați factura recomandatei+actele în original+Confirmarea de primire cu semnătura Secției de Poliție - TOATE într-un dosărel.Solicitați poliției : recuperarea sumei bănești cu care ați fost înșelat, trimiterea în judecată a făptuitorului.
3) după un timp (nu prevede legea penală un termen precis), veți fi chemat la poliție să vă susțineți plângerea dând o declarație.Înarmați-vă cu calm, curaj și dați curs Citației de la poliție ce-o veți primi.
Curaj și succes !