avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Teapa cumparaturi online
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Teapa cumparaturi online

Am gasit un telefon pe un site la un pret de 400 ron
L-am contactat pe vanzatorul respectiv ,i-am sp ca ma intereseaza telefonul.ok pan aici totul bn,nea-m inteles la pret si i-am propus individului sa-mi trimita telefonul prin intermediul postei romane.I-am dat adresa mea ,nr de tel tot..
Persoana respectiva mi-a trimis telefonul, a trecut 4 zile ,am fost la posta am ridicat coletul si cand am ajuns acasa am desfacut coletul si surpriza! in lok de iphone era un jaf de telefon care nu valora mai mult de 50 ron, cand am vazut l-am sunat pe individul respectiv si el mi-a spus ca a incurcat coletul, mi-a trimis coletul altcuiva (pretext), si eu ca fraieru l-am crezut si i-am sp ok iti tr coletul inapoi cu ramburs de 400 ron, el a fot deacord. il sun dupa aprox 4 zile si mi-a sp ca a ridicat coletul(deodata ce ridica coletul automat trebuia sa primesc si bani) dar azi cand m-am dus la posta sa-mi iau bani surpriza, m-am trezit cu coletul inapoi ..individul a refuzat sa-l mai ridice ,,deci el a ramas cu 400 ron akm (isi cumpara porc de craciun din bani mei :(( ) Intrebarea mea este pot depune plangere la politie ,se va rezolva cva ,imi voi recupera bani inapoi.. ast un raspuns MULTUMESC!

[Editat de moderator - pe forum nu este permisa postarea numelor persoanelor fizice sau juridice cu care aveti probleme. De asemenea va rog faceti un efort si scrieti cat de corect puteti, fara prescurtari de messenger - sunteti pe forum juridic. Multumesc pentru intelegere]
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012
Ares-3, moderator
Cel mai recent răspuns: cosmin2606 , utilizator 00:49, 13 Ianuarie 2013
alex_2745 a scris:

Am fost la doua sectii de politie diferite..(dar cum am intrat asa am si iesit) deee.. politia romana!:rtfm:
Cred ca ma voi lasa pagubas.:(

bună seara domnule Alex,
sper să nu vă supărați pe mine și nici cu privire la demersul dvs. ”neproductiv” la instituția statului : Poliția.Cu riscul că voi intra din nou în posibile discuții nedorite/neavenite cu unii dintre polițiștii care postează pe acest forum (deși NU am nimic cu ei, Poliția nu mi-au făcut niciodată rău pt. că nu i-am oferit fericitul prilej), voi încerca DOAR să vă expun punctul meu de vedere:
1) un vechi proverb zice cam așa : ”morții se îngroapă cu pământ iar vii cu hârtii”.Foarte pe scurt : dacă dvs. ați fost în doar în ”vizită” (iertați-mi expresia) și NU ați depus cumva o plângere la 2 secții de poliție (de ce 2 ?! cumva la cea de care aparțineți dvs. și cea de care aparține făptuitorul ? Hâm ! Mda!) și domnii polițiști v-au explicat căăă . . . ceva NU e în regulă.Am putea înțelege mai multe dar prefer să mă abțin.
2) ia formulați dvs. IMEDIAT o Plângere Penală (în 2 exemplare, opriți una, pe cealaltă + copii ale TUTUROR demersurilor și corespondenței electronice, copii xerox trimiterilor poștale, o fotografie a acelui telefon etc etc-toate probele pe care le dețineți și de care înțelege-ți să vă folosiți și o expediați poștal la Secția de Poliție de care aparțineți prin scrisoare recomandată cu Confirmare de primire) împotriva făptuitorului, descriind scurt, clar și precis : TOTUL, precum ați postat mai sus (și polițiștii sunt tot oameni și au zeci și sute de plângeri de soluționat, precum și alte intervenții specifice poliției).Păstrați factura recomandatei+actele în original+Confirmarea de primire cu semnătura Secției de Poliție - TOATE într-un dosărel.Solicitați poliției : recuperarea sumei bănești cu care ați fost înșelat, trimiterea în judecată a făptuitorului.
3) după un timp (nu prevede legea penală un termen precis), veți fi chemat la poliție să vă susțineți plângerea dând o declarație.Înarmați-vă cu calm, curaj și dați curs Citației de la poliție ce-o veți primi.
Curaj și succes !
Daca Individul care te a pacalit era din Timis ,Sanicolau Mare ,Cenad contacteaza ma.Si eu am patit exact la fel cu returnare de colet...Lingurar Gheorghe Cristian il chema pe faptas-am depus plangere etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune okazii sceptic sceptic In urma cu 2 saptamani am incheiat o tranzactie pe situl okazii.ro pentru un laptop in valoare de 600 ron. In ziua de luni 28.05.2012 am ridicat coletul si ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere prin intermediul okazii.ro danu_banu danu_banu Buna ziua! Am incercat sa vand sau sa schimb un telefon pe okazii.ro(nokia n95) In lista de mess a aparut o persoana care a zis ca e de pe okazii.ro si mi-a ... (vezi toată discuția)
Teapa okazii-speta andrei_alionescu andrei_alionescu Teapa data pe okazii rezolvata! 1. colet primit cu alt bun decat cel care facuse obiectul tranzactiei + un bilet in care scria ”imi cer scuze pentru ... (vezi toată discuția)