avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Avocatii depun declaratia 112?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Avocatii depun declaratia 112?

Un avocat care profeseaza in cadrul unui cabinet individual de avocat,lucreaza singur si nu are angajati,trebuie sa depuna declaratia 112?Sumele pe care le plateste la casa de pensii a avocatilor se declara la fisc?
Cel mai recent răspuns: carmenbn , utilizator 12:38, 20 Noiembrie 2012
Nu.

D112 se depune doar in cazul in care aveti salariati sau colaboratori cu contract incheiat dupa Codul civil.

Cheltuielile cu asigurarile sociale (pentru pensie) si de sanatate sunt deductibile la calculul impozitului pe venit.
De la 01.07.2012 mai depun 112 si alte categorii,ca de exemplu,expertii contabili,judiciari,etc.Eu nu vad mari diferente intre un avocat si un alt liber profesionist,ca de exemplu,expertul contabil(din punt de vedere tratament fiscal,vorbind),de aceea ma intreb daca nu trebuie si avocatii sa depuna 112.
Daca nu ma credeti, atunci nu va ramane decat sa consultati si un alt contabil, dar va va spune acelasi lucru.

Intradevar, de la 01/07/2012 s-au schimbat anumite lucruri legate de raportarea, retinerea si plata unor impozite si contributii, dar acest lucru este valabil pentru cabinetele unde sunt salariati sau colaboratori iar nu in cazul dvs. care lucrati singura.
@carmenbn
Nu trebuie sa depuneti declaratia 112, asa cum v-a explicat mai sus colegul meu, Iulian.
Multumesc,am inteles,nu se depune 112,dar CASS-ul sa plateste la ANAF de la 01.07 pe baza datelor din contabilitate,fara a se declara,sau se plateste in continuare la Casa de Sanatate?

Alte discuții în legătură

Semnatura electronica Mihaela Elena Mihaela Elena Buna ziua! Am o intrebare: pana cand si de catre cine trebuie trebuie depusa / obtinuta semnatura electronica? Respectiv, eu sunt av. def., mi-am deschis ... (vezi toată discuția)
Plata impozit pe venit din teren agricol arendat ancarapan ancarapan In ianuarie a.c. am arendat unei persoane fizice din comuna unde este terenul agricol pe baza unui contract de arenda inregistrat la primarie,plata arendei ... (vezi toată discuția)
Contributii datorate de pfa adicris adicris Buna ziua, as vrea sa dechid un pfa. Ce contributii ar trebui sa platesc la stat, cand si ce suma ar presupune acestea. (vezi toată discuția)