avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1365 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... cheltuieli deductibile- PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

cheltuieli deductibile- PFA

Buna ziua,
Sunt ''tanar'' PFA si nu stiu unde gasesc o norma/lege din care sa inteleg ce se accepta si ce nu ca cheltuieli deductibile. De exemplu:
- Taxele de infiintare PFA, anterioare datei de autorizare?
-Taxa de participarea la un eveniment care a avut loc dupa data autorizarii dar achitata inaintea datei de autorizare ?
-Platile trebuie facute exclusiv din contul PFA sau se poate si din contul meu personal, in prima perioada de timp cand inca nu sunt venituri pe PFA?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ludo , utilizator 10:59, 18 Noiembrie 2012
cheltuielile deductibile, chelutielile nedeductibile precum si cheltuielile deductibile limitat sunt prevazute in codul fiscal la articolul 48, precum si in OMFP 1040/2004

pentru ca o cheltuiala sa fie considerata deductibila ea trebuie sa fie facuta in scopul PFA-ului de obtinere de venit, sa fie cuprinsa in exercitiul financiar al anului in care se face plata, si sa fie justificata prin documente

astfel,
- cheltuielile de infiintare sunt deductibile, chiar daca sunt facute inainte de infiintarea efectiva a pfa-ului
- taxa de participare la un eveniment eu n-o vad deductibila, chiar daca aceasta a fost facuta in interesul activitatii PFA-ului
- platile ar fi bine sa fie facute din contul de pfa (sau un cont pe care sa-l folositi exclusiv la activitatea pfa-ului)
- puteti pana la obtinerea venitului sa faceti cheltuieli din banii obtinuti din alte surse, persoana fizica autorizata are aceeasi bani ca persoana fizica si nu trebuie sa dea socoteala daca aduce bani din alta parte pentru a investi in activitatea pfa-ului sau ce face cu banii obtinuti din activitatea acestuia
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012
georgeenciu, utilizator
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli deductibile nicks nicks Buna ziua. Am un PFA in domeniul serviciilor foto. Sint neplatitor de TVA. Contabilitatea o tin in partida simpla. Mai exact incerc sa ma ocup eu de ea. As ... (vezi toată discuția)
Pfa - realizare site-uri web earlysunset earlysunset Sunt la inceput de drum si am nevoie de cateva raspunsuri. Am \\"rascolit\\" internetul si am gasit tot felul de pareri diferite. Va rog sa imi raspundeti ... (vezi toată discuția)
Documente necesare pfa earlysunset earlysunset Buna ziua! Am mai multe intrebari referitoare la documentele pe care trebuie sa le intocmeasca o PFA nepletitoare de TVA, in sistem real: 1. Din cat m-am ... (vezi toată discuția)