avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Comisioane ascunse si neprezente in contract
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Comisioane ascunse si neprezente in contract

Buna ziua, am o problema cu o anumita banca din Romania. Mi-am deschis de curand un cont la ei, totul a fost in regula pana cand am constatat ca banca imi ia comision de intrare destul de mare. Totul in regula pana aici, ma duc sa citesc contractul, nu gasesc nici unde lista cu comisioane, caut pe internet, la fel, tot ce era prezent in contract sunt comisioanele pt plati. Ce se poate face in cazul de fata avand in vedere ca baga comisioane neprezente in contract?
Cel mai recent răspuns: marilyn31 , utilizator 09:38, 18 Noiembrie 2012
Comisioanele despre care vb. dvs. sunt tarifele practicate de banca care de fel sunt afisate la sediul bancii, sigur intr-un loc vizibil...deci se prezuma ca ati putut lua la cunostinta despre ele. Acestea nu fac parte din categoria comisioane fixe cu posibilitate de negociere la semnarea contractului.... cu siguranta aveti undeva trecuta o clauza cu privire la aplicarea comisioanelor practicate de banca pentru diverse operatiuni.

Singura dvs. optiune viabila si fara alte dureri de cap este aceea de a inchide contul si a-l muta la o alta banca care percepet comisioane mai mici si inainte de toate cereti si lista de tarife percepute de banca sa va asigurati ca sunt conforme cu pretentiile dumneavoastra. Cert este faptul ca tarifele si comisioanele practicate sunt variabile, functie de politica fiecarei banci..si puteti oricand sa va treziti cu majorarea si micsorarea lor. Solutia ar fi sa scoateti din contract cuvantul"variabil" insa nici o banca nu va va da o asemenea optiune, decat, probabil daca aveti potentialul unui client cheie pentru banca....in acest sens banca devenind direct interesata sa va acorde conditii preferentiale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision de risc la credit bancar alexauto1 alexauto1 Buna ziua ieri am fost la banca (BRD) unde am un credit de nevoi personale fara giranti si fara garantie imobiliara, sa vad despre ce este vorba cu actul ... (vezi toată discuția)
Oug 50/2010 si introducerea unui nou comision neprevazut in contract T.O. T.O. OUG 50/2010 s-a vrut a avea intentii bune, dar pe unii debitori i-a faultat. Eu m-am pricopsit cu un comision nou pe care nu il aveam in contractul initial. ... (vezi toată discuția)
Comision de risc elis57 elis57 Am un creditin derulare la BCR. Am inteles ca o data cu intrarea in vigoare a ordonantei 50/2010 banca nu mai trebuie sa-mi perceapa comision de risc. Am ... (vezi toată discuția)