avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... proiect SAPARD
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

proiect SAPARD

Buna ziua,in urma cu 3 ani am obtinut o finantare SAPARD,masura 112,cu privire la inatalarea tinerilor fermieri in mediul rural.Am detinut un teren in suprafata de 0.22h,pe care am plantat 4500 butasi de trandafiri,obtinut prin arenda.Valoare proiectului este de 25.000 euro,din care am primit prima transa,respectiv 15.000 euro,bani cu care am facut investitiile cuprinse in proiect inclusiv extinderea ceruta.In acest an am pierdut din cauza secetei 80 % din plantatie,niciuna din cele 3 surse de apa existente nu a mai fost utilizabila si peste toate acestea arendatorul a vandut propietatea.Am cumparat un teren pe raza Comunei,in satul vecin,unde clima este mai blanda pe timp de iarna,in plus de asta sunt in apropierea conductei de apa a orasului,astfel nu voi mai avea probleme cu partea de irigatie ,ma gandeam eu,am achizitionat din nou butasi de trandafiri care sunt protejati pt a fii plantati la primavara,terenul corespunde suprafeti,valoarea proectului este cea solicitata doar ca am schimbat terenul din motive obiective,cei de la SAPARD nu sunt de acord cu aceasta schimbare,ei sustin ca imi vor solicita cei 15.000 euro inapoi,care imi pot fi sansele unui proces cu aceasta institutie ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 08:04, 19 Noiembrie 2012
In primul rand contractul de arenda pe care l-ati facut trebuia sa contina clauza de preemtiune pe langa clauza de a nu se vande terenul pe perioada arii proiectului. Cred ca erau esentiale aceste conditii.
Trebuia sa discutati / notificati institutia inainte de a intreprinde aceste schimbari.Acum, sincer personal nu stiu ce sanse aveti. Cautati un specialist care sa cunoasca bine aceste probleme.

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revin asupra intrebarii anterioare cu mai multe mentiuni buna ... kindris.daniel kindris.daniel revin asupra intrebarii anterioare cu mai multe mentiuni Buna ziua, Sunt un fermier inca tanar ( 48 ani ) si destul de mic ( lucrez aproximativ 210 ha ... (vezi toată discuția)
Finantare pentru utilaje agricole! florinsadova florinsadova Va rog sa ma scuzati daca aceasta intrebare nu i-si gaseste locul in acest site>Exista proiecte tip pentru achizitionarea unui tractor? (vezi toată discuția)
Drept de utilitate publica apa nova nespecificat in cadastru dorinm dorinm Buna ziua Am cumparat un teren liber de sarcini conform extrasului de carte funciara ulterior am constatat ca pe el trece o conducta de apa potabila (Apa ... (vezi toată discuția)