avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune sau abuz de incredere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune sau abuz de incredere

Buna seara! As avea si eu o intrebare. Cunosc o persoana care a stat in chirie la o cineva. NU i s-a facut nici un fel de contract de inchiriere. I s-a spus ca trebuie sa plateasca o anumita suma de bani pentru taxe insa acea persoana s-a mutat. De o perioada de timp primeste amenintari ca il acuza de inselaciune sau abuz de incredere. Se poate asa ceva?
Cine pe cine acuza?Cine s-a mutat?:stunned:Nu se intelege nimic.
Pai sigur ca se poate...
din moment ce a existat un drept de folosinta acordat, o conventie..nu credeti ca persoana " care s-a mutat" avea o obligatie de respectat?

acordul de vointa exprimat..inseamna contract...forma scrisa..e doar o proba..(sigur, ar fi fost si o obligatie legala de inregistrare a contractului la ..finante) dar nu cunosc detaliile ...conventiei..

nu uitati ca orice persoane are drepturi dar..si obligatii...ca, daca nu, se poate ..vorbi si de...inselaciune, abuz de incredere..si alte fapte(sic)

sa incercam macar sa fim ...corecti

av. Ileana Schwarz
Doamna Ileana cum ati reusit traducerea?=D>
Persoana la care a stat in gazda pe chirias

Data post: Duminica, 1 Februarie 2009, 18:20
Precizez ca nu sa semnat nici un contract si chiriasul nici nu a fost trecut in vreo carte de imobil
Ultima modificare: Duminică, 1 Februarie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic
Doi avocati,mai multe pareri-interpretari-. Nu este nici o raspundere.:)

Alte discuții în legătură

In ce conditii se poate bloca o carte funciara a unui imobil si cine poate face asta? danadan77 danadan77 buna. am o intrebare f urgenta, si va multumesc tuturor celor care ma puteti ajuta. as dori sa sti in ce conditii se poate bloca o carte funciara a unui ... (vezi toată discuția)
Instrainare bunuri? MariusTranca MariusTranca daca o persoana care statea undeva cu chirie spre exemplu si a scos din casa respectiva un obiect poate fi acuzat de instrainare de bunuri ? sa luam totusi in ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna "apostila" lilicrin lilicrin Nu inteleg in termeni legali ce inseamna APOSTILA ? Imi poate explica cineva ? Nu vreau sa stau nelamurita:O (vezi toată discuția)