Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
si eu sunt in aceeasi situatie. am doua restante si astfel nici licenta. am intrebat la ajofm, dar tipa de acolo nu stie ce sa-mi zica. si inca ceva: restantele nu le pot sustine in toamna, si astfel repet anu pentru 2 restante, adica o sa platesc si o sa merg doar la cele doua, iar licenta o pot sustine doar vara urmatoare. eu incerc sa ma angajez, dar daca nu reusesc, ce fac? am vreun drept la somaj?
verbat123 a scris:
si eu sunt in aceeasi situatie. am doua restante si astfel nici licenta. am intrebat la ajofm, dar tipa de acolo nu stie ce sa-mi zica. si inca ceva: restantele nu le pot sustine in toamna, si astfel repet anu pentru 2 restante, adica o sa platesc si o sa merg doar la cele doua, iar licenta o pot sustine doar vara urmatoare. eu incerc sa ma angajez, dar daca nu reusesc, ce fac? am vreun drept la somaj?
Buna ziua. Raspunsul de mai sus al domnului tudorvaleriu este valabil si pentru dumneavoastra. Trebuie sa luati o adeverinta de la facultate prin care se va face dovada ca ati absolvit facultatea, fara promovarea examenului de licenta.
Pe langa asta nu puteti repeta anul pentru 2 restante, iar licenta de obicei are mai multe sesiuni (vara, toamna iarna etc). In mod normal acele restante le puteti sustine cand doriti dvs. (daca ati obtinut nr de credite necesare promovarii anului in curs).
Data in care trebuie sa depuneti dosarul curge de la data absolvirii (de obicei se calculeaza de la data promovarii ultimului examen din semestrul 2, atentie examen si nu restanta). Pe mine cei de la AJOFM m-au pus sa aduc adeverinta cum ca am absolvit facultatea, promotia si data absolvirii ultimului examen.
1. Daca aveti restante inseamna ca nu sunteti, inca, absolvent.
2. Pentru asemenea amanunte mergeti la orice Agentie de Somaj si va lamureste.