avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ajutor de inmormantare bunica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ajutor de inmormantare bunica

Buna ziua,
As dori sa stiu daca se acorda ajutor de inmormantare unui salariat pentru decesul bunicii, si daca da care este valoare ajutorului si cum se va inregistra in contabilitate? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters245954 , utilizator 11:21, 19 Noiembrie 2012
Puteti beneficia de un astfel de ajutor numai daca este prevazut in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia ...

In practica, in unele c.c.m. este prevazuta acordarea unuiu salariu mediu pe unitate / de baza platit de unitate la decesul sotului sau sotiei ori la decesul unei rude de gradul I aflate in intretinerea salariatului.
Noi nu avem CCM intrucat sunt doar 9 anagajati, iar regulamentul intern nu specifica. In aceste conditii nu se poate acorda acest ajutor de inmormantare? Bunica salariatului nu se afla in intretinerea acestuia.
Neexistand prevederi aplicabile angajatorului , nu cred ca veti beneficia de un astfel de ajutor ...
Va multumesc mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor inmormantare la decesul tatalui C.Fabyola C.Fabyola buna tuturor, sunt angajata unei companii private, de curand a decedat tatal meu.doresc sa aflu daca am dreptul la ajutor de inmormantare din ... (vezi toată discuția)
Zi liberă plătită decesul unei rude remuspr remuspr Zi liberă plătită decesul unei rude . Bună ziua . Vă rog să mă ajutați în următoarea problemă . Am un salariat căruia i-a decedat cumnatul . A ... (vezi toată discuția)
Ajutor inmormantare crisaxyz crisaxyz buna ziua! apelez la dvs pentru a-mi acorda sprijinul in lamurirea unei situatii juridice unchiul meu, angajat la o firma particulara, a decedat la ... (vezi toată discuția)