avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Ce numim operã?
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Ce numim operã?

daca vorbim despre fotografia unei sculpturi, ce numim opera? sculptura sau fotografia?
Cel mai recent răspuns: Sorin Eduard Pavel , Avocat 12:09, 20 Noiembrie 2012
opere sunt ambele. fotografia este opera fotografului iar sculptura este opera sculptorului. totusi drepturile fotografului de a utiliza propria opera (fotografia), nu trebuie sa prejudicieze dr. sculptorului a carui sculptura este reprodusa in respectiva fotografie (art 86 alin 1 L 8/1996)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cedat drepturile de autor asupra fotografiilor unei reviste si fotografiile au fost trimise si la alta revista. e legal? lollipop lollipop am facut poze pt click,am semnat un contract in care le cedez drepturi de autor.cineva fara acordul meu le-a trimis si la libertatea.cum ma pot apara in cazul ... (vezi toată discuția)
Dreptul fotografului asupra pozelor ionicapacoste ionicapacoste Buna. Vreau sa fac o sedinta foto nud. Vreau sa am dreptul sa public acele poze pe site ul personal, pe alte site uri de fotografie si nu numai. Modelul va fi ... (vezi toată discuția)
Marca vin - arcul de triumf poate fi gravat pe sticla? Costy S Costy S Buna ziua! Arcul de Triumf poate fi gravat pe o sticla de vin? Multumesc. (vezi toată discuția)