avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Am cedat drepturile de autor asupra fotografiilor unei ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Am cedat drepturile de autor asupra fotografiilor unei reviste si fotografiile au fost trimise si la alta revista. E legal?

am facut poze pt click,am semnat un contract in care le cedez drepturi de autor.cineva fara acordul meu le-a trimis si la libertatea.cum ma pot apara in cazul unui proces?
Cel mai recent răspuns: Mimi Manea , Consilier juridic 12:53, 4 Martie 2010
daca ati cedat drepturile de autor, nu vad de ce ati mai raspunde dvs intr-un proces..
Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe prevede la
Art. 86
(1) Dreptul autorului unei opere fotografice de a utiliza propria opera nu trebuie sa prejudicieze drepturile autorului operei de arta reproduse in opera fotografica.
(2) Drepturile patrimoniale asupra operei fotografice, care a fost creata in executarea unui contract individual de munca sau la comanda, se prezuma ca apartin, pentru o perioada de 3 ani, celui care angajeaza sau persoanei care a facut comanda, daca prin contract nu s-a prevazut altfel.
(3) Instrainarea negativului unei opere fotografice are ca efect transmiterea drepturilor patrimoniale ale titularului dreptului de autor asupra acesteia, daca prin contract nu s-a prevazut altfel
.
Daca nu ati prevazut in contract cele de mai sus, doar dvs sunteti titularul drepturilor patrimoniale de autor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul fotografului asupra pozelor ionicapacoste ionicapacoste Buna. Vreau sa fac o sedinta foto nud. Vreau sa am dreptul sa public acele poze pe site ul personal, pe alte site uri de fotografie si nu numai. Modelul va fi ... (vezi toată discuția)
Drepturile de autor asupra fotografiilor Ralu0108 Ralu0108 Am facut 3 sedinte foto la acelasi fotograf, la diferite intervale de timp, ultima sedinta continand si poze nud. Nu am senmat nici un contract cu ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor fotografii realizate in cadrul unui eveniment alinanegoita alinanegoita Bună seara! Vă prezint următoarea situație: Se fotografiază un eveniment (o nuntă). Mirii primesc albumul + pozele pe suport electronic. O cunoștință ... (vezi toată discuția)