avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... instrainare bun comun
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

instrainare bun comun

Buna dimineata
In 2009 am divortat de fosta sotie. Masina, bun comun, a ramas la ea deorece se mutase cu locul de munca in alt oras. Desi i-am solicitat de nenumarate ori sa ne intelegem si sa facem partajul, ea a refuzat si de curand am aflat ca a instrainat masina (fara act de vanzare-cumparare). Ea si-a cumparat alta masina, iar cea detinuta in comun cu mine i-a dat-o mamei sale, fara insa sa aiba acordul meu. Instrainarea s-a facut cand raportul matrimonial dintre noi incetase, asa ca nu cred ca se mai pune problema acordului tacit al celuilat sot cand instrainezi un bun. Pot sa ii fac plangere penala ei sau mamei fostei sotii? Eu sunt proprietar dar nu ma pot folosi de un bun al meu...
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 19:43, 27 Noiembrie 2012
Incadrarea juridica a faptelor nu se face dupa ureche, cum suna mai bine. Nu este nici tainuire, nici tulburare de posesie si nici o alta infractiune. Fapta nu e de natura penala ci civila. Ramaneti la intelegerea facuta cu sotia, iar daca pe parcurs nu va mai intelegeti lasati instanta civila sa decida in urma partajului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi vorba de furt intre soti???? ionutgcalin ionutgcalin am si eu o problema cu fosta sotie..momentan suntem in partaj..ea locuieste in apartamentul bun comun..se foloseste de toate bunurile din casa..eu am plecat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua... ionutgcalin ionutgcalin am si eu o problema cu fosta sotie..momentan suntem in partaj..ea locuieste in apartamentul bun comun..se foloseste de toate bunurile din casa..eu am plecat ... (vezi toată discuția)
Solicitare ajutor chris76 chris76 Buna ziua! Locuiesc in apartamentul proprietate al fostei sotii impreuna cu cei 2 copii rezultati din casatorie,care mi-au fost incredintati mie dupa divortul ... (vezi toată discuția)