avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... proba sms in dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

proba sms in dosar penal

Buna ziua!
Se poate admite ca proba in penal SMSuri forwardate ca e-mail si apoi listate (ma refer strict la listare dat fiind ca aceasta forma mi se pare f usor alterabila)?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters257745 , utilizator 16:59, 20 Noiembrie 2012
e bine sa depuneti tot ce aveti in sprijinul dvs. ramane la latitudinea judecatorilor cum le apreciaza. continutul sms-urilor depuse de dvs nu vor fi foarte apreciate doar coroborate cu alte probe...
se admit probele pe care judecatorul le considera concludente si utile. mai trebuie indeplinita o conditie, si anume, sa fie obtinute in mod legal sau sa existe consimtamantul persoanelor care au trimis si primit sms-urile.
E vba de niste sms-uri de acum catziva ani. Au fost forwardate ca email si e-mailul primit (ca si copie a sms-ului) a fost modificat si listat. Eu, desigur, nu mai am sent-ul de sms respectiv dar imi amintesc de el. Asa cum a fost insa modificat inainte de listare, apare ca o amenintare. Desi plangerea s-a facut la momentul respectiv, abia acum am putut vedea dosarul, ca fiind inaintat catre instanta. Se pare ca procurorul a tinut cont de aceasta proba, intrucat apare in dosar si rechizitoriu. Pana acum, din cauza secretizarii dosarului, nu am putut vedea aceasta asazisa proba. Multumesc
Sunteti parte vatamata sau inculpat? Data viitoare sa cereti sa vedeti dosarul, aveti acelasi drepturi ca si inculpatul. Daca lui i se prezinta materialul de U.P si voi aveti acelasi drept.
aha! data viitoare, ziceti? eu sper sa nu mai fie cazul... dosarul nu e public, teoretic. nici pt p.v. si nici ptr invinuit/inculpat. doasrul devine public odata cu inaintarea catre instanta si poate fi consultat de parti la arhiva judecatoriei.

Alte discuții în legătură

Materialul de urmarire penala maite21 maite21 As dori sa stiu ce se intampla in situatia in care se constata, in cursul judecatii, ca nu a avut loc prezentarea materialului de UP ? Instanta va proceda ea ... (vezi toată discuția)
Acte de urmarire penala ionu roman ionu roman as avea o nelamurire! ce inseamna atunci cand avocatul primeste de la procuror prin fax o hartie prin care spune ,, in respectivul dosar se efectueza acte de ... (vezi toată discuția)
Studierea dosarului de urmarire penala de catre aparator Cristian501 Cristian501 Solicitarea aparatorului de a studia dosarul de u.p, se poate face si la organul de cercetare penala sau la procuror? Aceasta operereaza de drept prin ... (vezi toată discuția)