Buna ziua!
Se poate admite ca proba in penal SMSuri forwardate ca e-mail si apoi listate (ma refer strict la listare dat fiind ca aceasta forma mi se pare f usor alterabila)?
e bine sa depuneti tot ce aveti in sprijinul dvs. ramane la latitudinea judecatorilor cum le apreciaza. continutul sms-urilor depuse de dvs nu vor fi foarte apreciate doar coroborate cu alte probe...
se admit probele pe care judecatorul le considera concludente si utile. mai trebuie indeplinita o conditie, si anume, sa fie obtinute in mod legal sau sa existe consimtamantul persoanelor care au trimis si primit sms-urile.
E vba de niste sms-uri de acum catziva ani. Au fost forwardate ca email si e-mailul primit (ca si copie a sms-ului) a fost modificat si listat. Eu, desigur, nu mai am sent-ul de sms respectiv dar imi amintesc de el. Asa cum a fost insa modificat inainte de listare, apare ca o amenintare. Desi plangerea s-a facut la momentul respectiv, abia acum am putut vedea dosarul, ca fiind inaintat catre instanta. Se pare ca procurorul a tinut cont de aceasta proba, intrucat apare in dosar si rechizitoriu. Pana acum, din cauza secretizarii dosarului, nu am putut vedea aceasta asazisa proba. Multumesc
Sunteti parte vatamata sau inculpat? Data viitoare sa cereti sa vedeti dosarul, aveti acelasi drepturi ca si inculpatul. Daca lui i se prezinta materialul de U.P si voi aveti acelasi drept.
aha! data viitoare, ziceti? eu sper sa nu mai fie cazul... dosarul nu e public, teoretic. nici pt p.v. si nici ptr invinuit/inculpat. doasrul devine public odata cu inaintarea catre instanta si poate fi consultat de parti la arhiva judecatoriei.