avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... extras CF in extenso
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

extras CF in extenso

Cum se poate obtine un extras CF in extenso pentru un imobil? Am inteles ca acesta ar include tot istoricul imobilului. In cazul unei case, apar si date despre testamentul in baza caruia s-a eliberat certificat de mostenitor sau nu?
Cel mai recent răspuns: dariad , utilizator 10:16, 22 Noiembrie 2012
Incercati cu istoric de rol fiscal de la Fisc !
Nu stiu daca e posibil, mai ales ca evenimentele s-au intamplat de mult si nu eu sunt proprietarul casei.
Testamentul nu apare in extrasul CF, doar actele de proprietate in baza carora s-a transferat proprietatea (act vanzare-cumparare, certificat de mostenitor etc.). Testamentul se gaseste la dosarul succesoral, unde s-a dezbatut mostenirea.
Deci nu este pomenit de loc. Banuiam. Dar atunci ce inseamna istoricul unui imobil, care apare intr-un extras CF in extenso?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Istoricul unui imobil este de fapt istoricul proprietarilor acelui imobil.

Acesta conține în principal trei elemente:
- numele proprietarilor anteriori,
- data la care aceștia au dobândit imobilul
- titlul pe baza căruia a fost dobândit (deci nu apare testamentul respectiv ci apare de regulă scris ceva de genul „cu titlu de moștenire”, sau „prin moștenire” ).

Mai apare în CF și eventualele dezmembrări sau partajări ale acelui imobil cu referire la trecerea unei părți din acesta în altă carte funciară, etc.
Ultima modificare: Joi, 22 Noiembrie 2012
Patrick_, utilizator

Alte discuții în legătură

Fisa imobilului lipseste din documentatia de expropriere Tiberiu Lazar Tiberiu Lazar Va rog sa-mi spuneti ce informati necesare reconstituirii dreptului asupra unei proprietati,conf. legii 10 / 2001, s-ar fi gasit in fisa imobilului ? Ma ... (vezi toată discuția)
Actele necesare cumpararii aaa123 aaa123 daca doresc sa cumpar un imobil, ce acte,documente,trebuie sa mi se prezinte, sa primesc, ca sa fiu sigur ca imobilul e \"ok\"? (vezi toată discuția)
Devolutiune legala lealucut lealucut Vreau sa cumpar un apartament. Proprietara l-a dobandit prin testament, are act de proprietar. Ma intereseaza cum pot sa aflu daca mai sunt si alti ... (vezi toată discuția)