avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cercetat penal art 87 alin 5 / 2002 republicat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cercetat penal art 87 alin 5 / 2002 republicat

Buna ziua , acum o luna de zile , venind din club cu inca 2 prieteni . Am fost opriti de un echipaj de politie , toti 3 ne aflam intr-un autoturism care batea foarte tare la ochi , la volan era o persoana XX eu in dreapta Y si in spate Z . XX nu detinea permis de conducere , toti 3 aflandu-ne sub influienta bauturilor alcoolice , dar nu intr-un stadiu avansat . Fiecare consumaseram cate 2 sticle la 0.5 de bere alcoolizata. Soferul m-a rugat pe mine Y sa sar la volan , eu am refuzat asa ca m-a rugat sa ma mut in spate. Fara sa imi dau seama de circumstante am sarit in spate ! Cand a ajuns agentul langa masina nu mai exista nici un sofer , ci doar 3 pasageri. Vazand acestea ni s-a cerut sa ne legitimam si sa spunem cine a condus. eu am zis ca nu stiu , z la fel si XX ca y a condus ! dupa multe rugaminti , am scos eu permisul si mi s-a comunicat ca mergem la sectie sa vina aparatul dragger . Auzind acestea , am sustinut ca nu eu am condus si am explicat cu adevarat cine a condus. Ajunsi la sectie XX si Z au spus ca Y a condus , cu gandul ca Y il va scoate din problema pe XX . Y a refuzat proba cu dragerul pe motivul ca a condus XX si daca nu a gasit pe nimeni la volan corect ar fi toti 3 sa sufle in drager. Condus la biologice la fel am declarat ca nu am condus . Am primit dovada fara drept de circulatie , apoi Z a schimbat declaratia recunoscund ca nu Y a condus ci XX . XX a plecat in Italia . iar pe 20.11.2012 , cand Y s-a dus sa se intereseze de dosar i s-a comunicat ca trebuie sa astepte sa vina XX din It. Nestiind pe ce perioada este plecat , ce proceduri se pot face !
Nu pot cerere de prelungire pentru ca am primit dovada fara drept ! Art 111 alin 3 ! Nu ma stiam chiar asa emotiv ! poate doar pe fondul oboseli ca nu prea sunt obisnuit sa ma trezesc dimineata , cel ce audiaza cazul a spus ce parere o sa ai daca si martorului o sa ii apara tot ca esti vinovat! si i-am zis ca mi se pare cea mai mare porcarie ! apoi a zis k o sa aduca o masina identica un bmw 320 sa ii arat eu lui cum a facut ala care a condus de a sarit in dreapta si eu in spate ! mare chestie !
puteti depune cerere de prelungire. parerile sunt impartite in ceea ce priveste situatia Dvs dar cele ma multe instante si parchete considera admisibila cererea de prelungire chiar in situatia Dvs
Domnule avocat sper sa gresesc nu sunt cel ami in masura sa va contrazic dar o fac ! La art 87 alin 5 spune clar Refuzul, împotrivirea sau sustragerea conducatorului unui autovehicul sau al unui tramvai ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autoritatii competente, aflat în timpul desfasurarii probelor practice ale examenului pentru obtinerea permisului de conducere, de a se supune recoltarii probelor biologice sau testarii aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezentei de produse sau substante stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora, se pedepseste cu închisoare de la 2 la 7 ani. Aici intervine Art 111 alin 3 din oug 195 /2002 În situaţiile prevăzute la alin. (1) lit. a) şi d), precum şi în cele menţionate la art. 85 alin. (2) şi (4), art. 86 alin. (2), art. 87 alin. (1), (2), (4) şi (5), art. 89 alin. (1), art. 90 alin. (1), art. 92 alin. (3) şi (5) şi la art. 102 alin. (3) lit. a) şi c), dovada înlocuitoare a permisului de conducere se eliberează fără drept de circulaţie.

Citiţi mai mult: [ link extern ]
As dori sa va cer niste sfaturi , desi sunt nevinovat am picat testul poligraf , nu imi explic cum , miercuri va face si martorul testul poligraf , culmea ar fi sa pice si el , speram sa nu ! Eu am declarat ca imi sustin in continoare declaratia la fel si martorul ! Enervant e faptul ca vinovatul nu vrea sa se prezinte sub nici o forma ! Cel mai ciudat ar fi sa vina si sa resuseasca sa pacaleasca poligraful ! Am devenit foarte pesimist. O intrebare ar fi pot ruga citarea unui martor care in seara precedenta s-a aflat in zona si l-a vazut intradevar pe cel care a condus la volan ? Martorul nu e de cat o persoana care o stiu din vedere desi am reusit sa ii aflu numele si nr de tel nu pare foarte incantata sa declare ! nu prea vrea sa se incurce ! am cum sa o fac oarecum obligata ?
eu va dau dreptate, totusi, daca imi dati un e-mail eu va trimit o gramada de jurisprudenta unde se admite cererea de prelungire in situatii cum ar fi a dvs

Alte discuții în legătură

Poligraf - singura "proba" kimbao kimbao A si B merg cu masina. A nu are permis de conducere, iar B are 2,5 alcoolemie. Sunt opriti in trafic de o patrula de politie. Cei doi schimba locurile, astfel ... (vezi toată discuția)
Dovada cu drept circulatie - suspect de a fi condus cu alcoolemie peste 0,8 mihaistanciu mihaistanciu Buna ziua , Acum aprox 2 sapt , am ramas in pana cu masina pe o strada necirculata , am pus avariile , am sunat pe cineva sa vina dupa masina , si in ... (vezi toată discuția)
Accident cu complicatii alin-rpz alin-rpz Buna ziua, Doresc sa va cer informatii in legagura cu un caz putin mai complicat, tipic romanesc. In urma cu 1 an si cateva luni masina mea a fost implicata ... (vezi toată discuția)