avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Cont Facebook fals. Calomnie. Atac la persoana.
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Cont Facebook fals. Calomnie. Atac la persoana.

Cineva mi-a deschis cont de socializare pe facebook folosindu-se de numele meu in care sunt denigrat si calomniat Contul este pe numele Va rog sa ma invatati cum sa procedez pentru a sterge contul si a fi pedepsita persoana care a facut acest lucru.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: dia22 , utilizator 17:12, 5 Februarie 2013
1-Pentru a sterge contul contactati administratorul
2-Daca detineti probe temeinice ,aveti dreptul sa solicitati daune
*) Art. 205 - 207 au fost abrogate prin art. I pct. 56 din Legea nr. 278/2006 .
Curtea Constituţională, prin Decizia nr. 62/2007 , a constatat că dispoziţiile art. I pct. 56 din Legea nr. 278/2006 , partea referitoare la abrogarea art. 205, 206 şi 207 din Codul penal, sunt neconstituţionale.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prin Decizia nr. 8/2010 , a stabilit că normele de incriminare a insultei şi calomniei cuprinse în art. 205 şi 206 din Codul penal, precum şi prevederile art. 207 din Codul penal privind proba verităţii [abrogate prin dispoziţiile art. I pct. 56 din Legea nr. 278/2006 , dispoziţii declarate neconstituţionale prin Decizia Curţii Constituţionale nr. 62/2007 |, nu sunt în vigoare.

fapta care a facut-o nu este penala... calomnia nu este penala, problema e ca daca il dai in judecata pe civil, va trebui sa demonstrezi ca el este cel a facut contu', si cum respectiva persoana o sa nege... e cam pierdere de timp...
probabil oricum nu vede nimeni ce scrie omul ala in contul de facebook. tu esti singurul care te agiti, celorlalti oameni nu le pasa de ce scrie cineva anonim online, asa ca nu-ti mai fa griji

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calomnie,denigrare,declaratie mincinoasa tib71stef2008 tib71stef2008 In urma cu un an jumate am fost reclamat de un nr .de pers.ca as fi facut ceva(mai multe)fara dovezi (cu toate ca sustineau ca au),am fost dus la ... (vezi toată discuția)
Lnfractiunea de insulta si calomnie sandidu sandidu Precum se stie , art 205 si 206 din Codul Penal referitoare la pedepsirea infractiunii de insulta si calomnie au fost eliminate ! Stie cineva daca fapta de ... (vezi toată discuția)
Calomnia ContSters263719 ContSters263719 Care sint articolele din lege referitoare la calomnie? (vezi toată discuția)