avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere penala prealabila...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere penala prealabila...

Buna seara.
Am cateva intrebari, la care va rog sa ma lamuriti pe cat posibil:
1) unde se depune o plangere penala prealabila cu mai multi faptuitori?
2) se poate ca in aceasi plangere penala prealabila sa invoc savarsirea a doua infractiuni (de exemplu: inselaciune si fals in declaratii)?

Multumesc.
Buna seara!

In cuprinsul aceleiasi plangeri (ce trebuie depusa la Parchetul competent in functie de locul savarsirii faptelor, in principiu) puteti solicita atat cercetarea pentru una sau mai multe infractiuni, cat si cu privire la mai multi faptuitori.

Succes!
Nu inteleg de ce ati spus "in principiu"?! Plangerea poate fi depusa si la Parchetul din raza unde domiciliez eu?

Multumesc.
Secţiunea II
Competenţa teritorială

ART. 30 c.pr.pen.
Competenţa pentru infracţiunile săvârşite în ţară
Competenţa după teritoriu este determinată de:
a) locul unde a fost săvârşită infracţiunea;
b) locul unde a fost prins făptuitorul;
c) locul unde locuieşte făptuitorul;
d) locul unde locuieşte persoana vătămată.
Judecarea cauzei revine aceleia dintre instanţele competente potrivit alin. 1, în a cărei circumscripţie s-a efectuat urmărirea penală.
#M36
Când urmărirea penală se efectuează de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sau de către parchetele de pe lângă curţile de apel ori de pe lângă tribunale sau de către un organ de cercetare central ori judeţean, procurorul, prin rechizitoriu, stabileşte căreia dintre instanţele prevăzute în alin. 1 îi revine competenţa de a judeca, ţinând seama ca, în raport cu împrejurările cauzei, să fie asigurată buna desfăşurare a procesului penal.
#B
Prin "locul săvârşirii infracţiunii" se înţelege locul unde s-a desfăşurat activitatea infracţională, în totul sau în parte, ori locul unde s-a produs rezultatul acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde si cu-i sa ma adresez ? nimar nimar Buna sera, Doresc sa depun plangere prealabila de incepere a urmaririi penale impotriva unui functionar roman al Curtii Europene pentru Drepturile Omului ... (vezi toată discuția)
Aceeasi pb! manuel26 manuel26 BUNA ZIUA!AM CAM ACEEASI PROBLEMA CA SI RAZVANDICU...VREAU SA INCEP UN PROCES PENAL PT FALS SI UZ DE FALS,FOSTUL ANGAJATOR SI MI A MODIFICAT UN INSCRIS CARE NU ... (vezi toată discuția)
Competenta teritoriala - plangere penala lara12 lara12 am înțeles că pot depune plângerea penală la procuratura, poliția din zona unde am domiciliul, chiar dacă cel pe care îl reclam și faptele ... (vezi toată discuția)