avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 159 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate problemele nesfarsite cu vecina
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

problemele nesfarsite cu vecina

Am postat acum o luna una dintre intamplarile mele in urma careia am ramas cu o gradina devastata. Am fost indrumata ce sa fac de unuii dintre colegi de pe forum, lucru care s-a dovedit a fi foarte eficient in privinta rezolvarii plangerii mele la politie ( fiul vecinei fiind obligat sa imi plateasca daune pentru distrugere de bunuri sau daca nu ramane cealalta varianta a dosarului penal), dar dupa cum imi spunea un alt coleg exista riscul ca acest lucru sa fie prima veriga dintr-un lung lant.Se pare ca vremea deja imi confirma acest lucru . De ce ? ...banuiesc ca va intrebati cu totii. Pai de atunci am fost vizitata de doua ori de politia locala, odata de Sanipid, odata de primarie, pentru diverse motive printre care ce mai prezenta este faptul ca am un caine de talie mare care isi face necesitatile in curte. La fiecare control s-a constat ca pastrez curatenia si nu este nici o urma in curte ( locuiesc la curte comuna cu alte doua apartamente), fapt care i-a atras vecinei o amenda de la politia locala pentru sesizare fara temei. Problema mea nu se opreste aici... vecina a decurs la un alt procedeu ( e putin malefica ) aduna materiile fecale de la alti caini si ii arunca in curte pe jos. Eu ii adun ca nu stiu ce sa fac; ma gandesc ca daca ii las e capabila de cine stie ce ( doamna are mintea odihnita si timp liber sa faca rau nu ii lipseste), poate sa zica ca sunt ai catelusei mele. Spuneti-mi va rog si voi parerile voastre ca eu nu mai stiu ce sa fac. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Tarzan2012 , utilizator 08:59, 22 Noiembrie 2012
In urma cu 12 ani au inceput un sir de probleme cu vecinul meu. Desi toate institutiile statului, pe care mi le pusese pe cap prin reclamatii si sesizari, in final mi-au dat dreptate, inclusiv toate procesele pe care mi le-a deschis s-au solutionat favorabil mie, mi-am dat seama ca singura rezolvare a problemei este aceea de a stabili motivul real al vecinului care l-a determinat sa-mi faca sicanii dupa sicanii si inlaturarea acestui motiv. Motivul l-am gasit, era unul imaginar, dar nu am gasit calea sa pot discuta eficient cu vecinul meu si sa pun capat conflictului. Atunci am simtit nevoia de a fi ajutat de catre un intermediar care sa concilieze acest conflict. Nu am gasit nicio persoana care sa ma ajute in problema mea. Pe atunci nu exista profesia de mediator. Problema cu acest vecin s-a "rezolvat" prin ignorarea lui, cu multa rabdare din partea mea, neraspunzand provocarilor lui, insa am pierdut mult timp si stresul a fost maxim. Partea buna a acestei experiente este ca m-a determinat sa intru in breasla madiatorilor, intelegand perfect necesitatea si rolul acestei profesii.
Sfatul meu este sa solutionati divergentul prin mediere. Daca ajungeti la un acord prin aceasta metoda, veti pune capat unor suite de fel si fel de sicanii viitoare.

In raport de precizarile dvs,situatia nu a fost,nu este si nu se prevede a fi roza...
Pentru a putea dovedi interesul si actiunile vecinei,imortalizati momentele la care faceti referire si sesizati oficial politia
Ar fi buna o camera de luat vederi care sa inregistreze acest lucru ( aruncarea de fecale ale altor caini in ograda dvs) ca asa aveti o proba de dovada.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cainii vecinului ne distrug curtea si ne-au ucis pisica Silvia R Silvia R Va rog sa ma indumati in urmatoarea situatie. Langa oras, avem casa si gradina bunicilor (decedati) de care au grija parintii mei. Nu stau acolo, dar mergbin ... (vezi toată discuția)
Caine la bloc, obligatia de a curata mizeria pe care o lasa in gradina blocului Margareta72 Margareta72 Am un catel, metis, foarte pasnic si prietenos. Locuiesc la bloc si platesc la intreinere 3 lei pt el. Cand ies afara sa isi faca nevoile, ies fara lesa, ... (vezi toată discuția)
Ce pot face in privinta ingradirii preptului la proprietate de catre pisicile vecinului? Ion Dimitri Ion Dimitri Am o curte libera de 100metri si un copil de 2 ani dornic sa fie scos in curte, care la orice deschidere a usii vrea sa fuga in iarba sau la leagan. Problema ... (vezi toată discuția)