avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită model suspendare executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

model suspendare executare silita

buna dimineata ,asi dori daca are cineva un model de cerere pentru suspendarea executarii silite a creantelor bugetare din decizia de raspundere solidara care deja este contestata in instanta
multumesc

[ scrierea cu majuscule contravine regulamentului de postare ]
Ultima modificare: Joi, 22 Noiembrie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: 01010101 , utilizator 10:29, 22 Noiembrie 2012
Suspendarea se solicita odata cu promovarea contestatiei la executare sau pe calea ordonantei si se timbreaza !

Temeiul legal :

Art. 14 din Legea554/2004
(1) In cazuri bine justificate si pentru prevenirea unei pagube iminente, o data cu sesizarea, in conditiile art. 7, a autoritatii publice care a emis actul, persoana vatamata poate sa ceara instantei competente sa dispuna suspendarea executarii actului administrativ pana la pronuntarea instantei de fond.
(2) Instanta va rezolva cererea de suspendare, de urgenta, cu citarea partilor.
Art.15 din Legea554/2004
(1) Suspendarea executarii actului administrativ unilateral poate fi solicitata de reclamant si prin cererea adresata instantei competente pentru anularea, in tot sau in parte, a actului atacat. In acest caz, instanta va putea dispune suspendarea actului administrativ atacat, pana la solutionarea definitiva si irevocabila a cauzei. Cererea de suspendare se poate formula o data cu actiunea principala sau printr-o actiune separata, pana la solutionarea actiunii in fond,
buna ziua,in cazul de fata este vorba despre un debit provenit in urma unei decizii de raspundere solidara care este deja contestata in instanta,eu ce trebuie sa fac?sa fac o cerere de contestatie a executarii silite si totodata suspendarea executarii deoarece creanta nu este exigibila?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actul adiministrativ contestat in instanta isi suspenda aplicabilitatea pana la decizia instantei? jaguarxkr jaguarxkr Actul adiministrativ contestat in instanta isi suspenda aplicabilitatea pana la pronuntarea instantei, avand in vedere ca efectele produse de actul ... (vezi toată discuția)
Decizie impunere larisarazvan larisarazvan Buna ziua Am primit o Decizie de impunere privind plata unor sume de bani de la Autoritatea vamala pe care am contestat-o conform art.205 cod Fiscal. La ... (vezi toată discuția)
Suspendare masura itm smeagull smeagull Buna ziua, Am primit un proces verbal de control de la ITM, cu masuri de executat. As vrea sa contest pe unele dintre ele. Intrebarea este daca o contesatie ... (vezi toată discuția)