avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... facilitati la angajarea persoanelor in varsta de peste ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

facilitati la angajarea persoanelor in varsta de peste 55 ani

Doresc sa aflu daca a aparut baza legala la declaratia lui VICTOR PONTA din 24 iulie 2012 prin care firmele care angajeaza someri cu varsta mai mica de 25 ani sau persoane de peste 55 ani nu vor mai plati pentru acestia, pentru o perioada de un an, contributii de asigurari sociale (sanatate, pensii, somaj) , daca persoane astfel angajate vor fi mentinute inca un an dupa expirarea facilitatii. Aceasta facilitate se aplica doar angajatorului, deoarece angajatul va continua sa achite contributiile aferente, potrivit legislatiei in vigoare.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:13, 22 Noiembrie 2012
Deocamdata nu a aparut nimic concret in legatura cu acea promisiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facilitati angajatori, angajare persoane 55 ani peta20ro peta20ro Buna ziua, am aflat din comunicatul Domnului Primministru ca se pregatesc facilitati fiscale pentru angajatori care angajeaza tineri sub 25 ani si persoane ... (vezi toată discuția)
Angajati cu varsta peste 50-55 ani maria_2016 maria_2016 Citisem cu ceva timp in urma, ca angajatii care angajeaza persoane cu varste de peste 50-55 ani, beneficiaza de scutiri la plata asigurarilor pentru ... (vezi toată discuția)
Primesc de la stat bani daca angajez someri? ministru_ ministru_ Buna ziua! Este adevarat ca daca angajez someri primesc de la stat niste bani? Stie cineva despre ce suma este vorba? Am 2 firme. Doar la una sunt angajat. ... (vezi toată discuția)