avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... inscrieri, documente necesare dupa intrarea in barou
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

inscrieri, documente necesare dupa intrarea in barou

Am fost promovat examenul de admitere in barou sesiunea octombrie 2012 si doresc sa stiu ce trebuie sa fac de acum inainte in relatia cu Baroul si INPPA.

Cand anume se fac inscrierile pentre INPPA, cand se emite decizia de intrare in Barou, dupa emiterea deciziei trebuie sa ma inregistrez la organele fiscale sau cum se procedeaza?

In vederea emiterii decizie de intrare in barou trebuie facuta vreo cerere sau vreo alta formalitate?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: doru6 , utilizator 18:35, 22 Noiembrie 2012
Buna ziua,

In primul rand trebuie sa va ridicati de la barou decizia de primire in profesie. Puteti suna la barou sa aflati cand se elibereaza ori puteti astepta publicarea anuntului in acest sens pe siteul baroului.

In vederea inscrierii in Tabloul Avocatilor trebuie sa va prezentati la barou cu:
- cerere tip (o primiti de la ei);
- contractul de indrumare profesionala in 4 exemplare originale (modelul tip il gasiti ca anexa la Statulul profesiei de avocet);
- decizia de primire in profesie, in original;
- dovada platii taxei de inscriere (1500 lei, cel putin atat e pt Bucuresti).

Mergeti la barou cu aceste documente si va vor indruma ei in continuare pentru depus dosarul (trebuie luata viza de la Resurse Umane pe cerere).

In aproximativ o luna va va iesi decizia de inscriere in Tabloul avocatilor stagiari.

Dupa ce aveti aceasta decizie, in maxim 15 zile trebuie sa mergeti la finante, la directia de care apartine forma de exercitare a profesiei cu care aveti contractul de indrumare, si sa va inregistrati la ei.

Apoi trebuie sa va inscrieti si la sanatate. De acum inainte nu se mai ocupa nimeni de asta pt dvs, trebuie sa o faceti dvs.

Trebuie sa va faceti si asigurarea de raspundere profesionala pentru 3000 euro ca stagiar.

Sa urmariti si cand se depune juramantul si sa intrebati la barou ce mai trebuie sa platiti pt. a obtine legitimatia ori cardul de avocat (plati la Barou si la Casa de Asigurari a Avocatilor). De asemenea interesati-va cum si pana cand trebuie sa platiti in general taxa catre Barou si cea catre CAA.

La INPPA veti fi inscris din oficiu dupa ce veti fi inscris in Tabloul avocatilor. Urmariti site-ul INPPA pentru aceste detalii. Cursurile INPPA costa 500 lei in primul an, si 700 lei in al doilea (din ce imi amintesc ca am citit pe siteul lor..) si sunt obligatorii (banuiesc ca asta stiti oricum).

Sper ca nu am uitat nimic.. Luati-le pe rand si or sa iasa!

Reluati si Statutul profesiei de avocat poate va ajuta!

Mult succes!
Ultima modificare: Joi, 22 Noiembrie 2012
Dana Fatol, Avocat
Va multumesc mult pentru informatii, imi sunt de un real ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat stagiar 2008 DeaC DeaC =D> Felicitari tuturor celor care au promovat examenul de admitere in profesia de avocat! Acum ceva timp, dezbatand subiectul Admitere Barou 2008, unii ... (vezi toată discuția)
Avocat stagiar Pascu Cristian Pascu Cristian Salut! Doresc sa vă întreb daca in urma promovarii examenului de admitere in barou(pentru stagiari) se dobandeste calitatea de avocat stagiar? I.N.P.P.A ... (vezi toată discuția)
Avocati stagiari ContSters156526 ContSters156526 Am creat acest topic la propunerea membrilor care au fost admisi ca stagiari. Sa vorbim despre ce inseamna sa fii stagiar, cum incepem, cum ne descurcam. :D (vezi toată discuția)