avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Conflict cu muzica foarte tare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Conflict cu muzica foarte tare

- daca o anumita persoana asculta aproape toata ziua muzica data la maximum exista vreo modalitate legala de a-l opri? Legea 61 ofera dreptul de a asculta muzica la intensitate maxima - fara limita de zgomot - cu excetia unor intervale orare destul de mici (22-8, 13-14). Exista o alta lege care are in vedere deranjarea locatarilor?

- daca o anumita persoana asculta muzica data la maximum in apartamentul personal, dar aceasta muzica este receptionata cu claritate in apartamentul de jos, de sus sau pe hol nu inseamna ca persoana respectiva difuzeaza muzica pe care o asculta? Daca persoana detine un CD cumparat legal ori asculta muzica de pe un canal legal al unui producator capata si dreptul de a o difuza in apartamentele inconjuratoare? Exista o incalcare a legii in acest sens?
Ultima modificare: Joi, 22 Noiembrie 2012
danmihai65, utilizator
Solicitati ajutorul sectiei de politie de care apartineti.
Si imi vor spune ca este legal ceea ce face. Insa ultima intrebare ramane: din moment ce audiez cu claritate toate melodiile pe care le asculta nu inseamna ca aceasta persoana difuzeaza muzica? Are dreptul de a face acest lucru in lipsa unui acord scris din partea producatorilor in drept?
25) tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;
26) tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00 - 8,00 şi 13,00 - 14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora;
27) organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban;
Sunati la 112 cand santeti deranjat.
Ultima modificare: Joi, 22 Noiembrie 2012
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecini galagiosi Vio506 Vio506 Stau intr-o curte comuna. Un vecin își aduce toți prietenii ,beau și dau drumul la muzica, de dimineața până seara zilnic , de săptămâni. Mă ... (vezi toată discuția)
Orele legale de liniste Iuliana 24 Iuliana 24 Buna seara Care sunt orele in care nu se pot face activitati ce deranjeaza vecinii,aceasta intrebare o pun atat pt weekend cat si in cursul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. imi poate explica cineva legea linistii publice, va ... CosminLrp CosminLrp Buna ziua. Imi poate explica cineva legea linistii publice, va rog? Am un vecin care asculta muzica ceva mai tare si e destul de deranjant. Vreau sa vad ce e ... (vezi toată discuția)