avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plante cannabis
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plante cannabis

Buna ziua, as avea nevoie de sfatul unui avocat in urmatoarea problema - in casa mea au fost gasite in urma unei perchezitii cateva plante de cannanbis. Cantitatea pe care au obtinut-o la laborator a fost de 99 grame thc si de aceea am fost trimis in judecata. Plantele erau cultivate pentru consum personal in scopuri medicale, dupa cum arata si dosarul, si nu s-a mai gasit absolut nimic - plantele nu erau culese, nu existau droguri in casa si nici asupra mea, si nici semne de consum. Am declarat ca le cresteam in scop personal si ca sunt consumator in scopuri medicale ( problemele medicale le voi dovedi in instanta), iar procurorul mi-a spus ca in principiu ar trebui sa primesc maximum cateva luni cu suspendare. Tot acolo mi s-a recomandat sa ma reprezint singur fiindca ar fi de folos cazului meu - avand in vedere ca am colaborat foarte bine cu politia si ca s-a dovedit ca declaratiile mele au fost adevarate in totalitate. Sunt trimis in judecata deci in temeiul art 4 al legii 143/2000 - pentru posesie in scopul consumului personal - din pricina cantitatii si declaratiilor, deoarece plantele erau in stadiu vegetativ (nu erau pregatite pentru consum), nu existau amenajari speciale pentru cresterea acestora, etc - erau cateva plante in ghiveci. Am nevoie de un sfat privind legile pe care ar trebui sa le studiez inainte si alte aspecte legale la care nu ma pricep, mi-ar fi de un extraordinar folos si multumesc in avans oricui ma poate ajuta.
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 18:52, 27 Noiembrie 2012
din punctul meu de vedere ai o solutie.faci o plangere penala impotriva organelor de cercetare,esti indreptatit intrucat foloseai plantele in scopuri medicinale,iar daca si poti demonstra acest lucru,atunci nici dosar nu vei avea.atata timp cat din partea procurorului nu exista dovezi din care sa reiasa ca si comercializati,nu aveti motive de ingrijorare
Plangere penala impotriva organelor de cercetare?Legata de ce aspect?Comportament abuziv?Executarea mandatului de perchezitie in conditii nelegale?Nu prea inteleg pe ce ar fi bazata aceasta asa-zisa plangere.La 100 grame ajungi in instana oricum.Ma rog trecem peste commentul userului Cristian1990,pe care l-as ruga sa se abtina de la sfaturi care induc in eroare persoanele care nu cunosc legea,totusi are dreptate daca traiam in America.
In ceea ce priveste problema dumneavoastra,nu exista consum de cannabis in scopuri medicale,in Romania,cel putin din punctul de vedere al legii,stiu desigur ca aceasta substanta controlata ajuta la ameliorarea multor boli,de la glaucom la cancer,insa nu cred ca aveti o reteta de la un doctor pe care scrie ''marijuana de 3 ori pe zi'' asa ca veti fi incadrat la consum propriu,care e mult mai bine decat la trafic(incadrare ce se poate schimba in functie de probele care apar deoarece la aproape 100 grame Thc ati avut mai mult de ''cateva plante''.Puteti motiva detinerea plantelor pentru a le folosi ca tratament personal,fapt care va fi cel mult o circumstanta atenuanta,asta daca faceti dovada faptului ca suferiti de o boala pe care cannabisul e documentat ca ar trata-o si faptul ca ati epuizat alte mijloace de tratament,sau nu vi le permiteti.Achitare nu poate exista in conditiile legii in cazul dumneavoastra deoarece ati recunoscut detinerea lor,v-au executat mandat de perchezitie prin care au prelevat probe si pe langa aceste mijloace de proba mai exista dovezi,cele pe care s-a bazat mandatul de perchezitie.
In ceea ce priveste sfatul stimatului procuror de a va reprezenta singur,no comment,luati-va un avocat specialist in drept penal cat mai repede pentru a limita consecintele.Trebuie sa intelegeti ca drogurile sunt tratate foarte sever de Codul Penal roman.
m am gandit la aspectul urmator:la noi in tara nu sunt prescrise tratamente cu thc,in schimb userul a precizat ca are dovezile in vederea demostrarii ca plantele le folosea in scop medicinal,aceasta informatie m a dus cu gandul ca poate a apelat la vreo clinica din strainatate unde legea permite folosirea acestui tip de tratament
Daca ne raprtam strict la ce zice userul si la ce i-a zis procurorul poate primi o pedeapsa cu suspendare daca va dovedi scopul pe care il sustine.
Poate avea recomandare si de la medici straini.
1. De ce boala suferiti?
2. Nu credeti ca e cam mare cantiatea cultivata pt a fi pt consum propriu?
3. Daca nu exista dovezi ca ati vinde astfel de substante va vor "baga" doar la cultivare pt consum propriu si cum s-a spus mai sus, in instanta oricum ajungeti.
4. Luati-va un avocat daca nu vreti sa riscati sa ajungeti in inchisoare.
5. Totusi cum au ajuns organele de urmarire la dvs. si cum au aflat despre existenta plantelor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cultivare (2 plante) si detinere de cannabis Mental26 Mental26 Buna ziua, as avea nevoie de sfatul unui avocat in urmatoarea problema: Am fost prins la un festival cu 3 jointuri de cannabis. La Politie au zis ca sunt ... (vezi toată discuția)
Greseala din trecut Adrian1998 Adrian1998 Buna ziua! Ma numesc Adrian si am 19 ani. In luna iulie a anului trecut am fost prins de jandarmi cu 15 grame de cannabis intr-un parc din ... (vezi toată discuția)
Statut planta mimosa hostilis petronela87 petronela87 Buna ziua! Ma numesc petronela si am nevoie sa comand pe internet 100g radacina pulbere de Mimosa Hostilis, pentru intrebuintarea in cosmetica personala, ca ... (vezi toată discuția)