avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA T.V.A.-ul intercomunitar
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

T.V.A.-ul intercomunitar

Detin o firma care urmeaza sa presteze servicii in Franta.

Vom emite o factura FARA TVA, cu mentiunea ca TVA va fi platit de catre beneficiar in tara lui ( respectiv Franta ).

Am inteles si aici intreb: caci cel din Franta trebuie sa imi comunice un cod intercomunitar pt tva, ceva de genul acesta?
Cel mai recent răspuns: Claudia Angheli , Contabil 17:27, 23 Noiembrie 2012
Conform Legii 571/2003, privind Codul fiscal:
Art. 133 alin (2) Locul de prestare a serviciilor catre o persoana impozabila care actioneaza ca atare este locul unde respectiva persoana care primeste serviciile isi are stabilit sediul activitatii sale economice. (sediul beneficiarului)

Art 133 alin (3) Locul de prestare a serviciilor catre o persoana neimpozabila este locul unde prestatorul isi are stabilit sediul activitatii sale economice.

Daca sunteti inregistrat in Registrul Operatorilor Intracomunitari, emiteti o factura fara TVA, iar firma din Franta va aplica taxarea inversa, fiind obligati sa va comunice un cod valid de TVA.
Dvs. veti verica acest cod pe VIES.
Valoarea serviciului va fi declarata in declaratia 390, tip operatiune P si in declaratia 300, la randul 3 si 3.1.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii declarative d390 vies remustihenea remustihenea O societate comercila din Romania platitoare de tva, efectueaza o prestare de serviciu unei persoane fizice din Franta (cetatean francez) si colecteaza tva 20% ... (vezi toată discuția)
Pfa neplatitor de tva factureaza in ue servicii legate de bunuri din romania Mi-ha-il Mi-ha-il Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Un PFA neplatitor de TVA (nu a depasit plafonul) presteaza servicii legate de bunuri imobile din ... (vezi toată discuția)
Inscriere in roi mioarat mioarat Am o firma platitoare de TVA,neinregistrata in ROI,care efectueaza servicii de prot.muncii.si emite o factura in lei cu TVA,pentru o firma din Ungaria ... (vezi toată discuția)