avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum poate achizitiona un apartament un cetatean roman ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum poate achizitiona un apartament un cetatean roman cu domiciliu in strainatate?

Buna ziua

Sunt un cetatean roman cu domiciliul (temporar) in strainatete. Ma intereseaza achizitionarea unui apartament in Romania dar programul nu imi permite venirea in tara. Intrebarile mele sunt urmatoarele:

1. exista vreo modalitate legala de a incheia contracte de vanzare-cumparare la distanta ?

2. daca doresc sa imputernicesc pe cineva din tara sa achizitioneze apartamentul in numele meu cum si unde as putea intocmi procura (se poate la consulatul din tara unde ma aflu)?

3.care sunt conditiile in care pot prelua un credit ipotecar de la o alta persoana? Mentionez ca muncesc legal in strainatate si nu am muncit niciodata in Romania. Va avea banca o problema cu faptul acesta?

Va multumesc
AS
Nu este relevant ca ati lucrat sau nu vreodata in Romania.Faceti o imputernicire autentificata unei persoane de incredere din Romania,incheiata la un consulat roman din tara dumneavoastra de domiciliu si toate celelalte lucruri sunt ca si rezolvate.Imputernicirea sa contina toate lucrurile care le doriti realizate de acea persoana.
succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier judiciar cetatean roman nascut si domiciliat in republica moldova erica_30k erica_30k Buna ziua! Pentru a insoti 2 copii minori in strainatate bunica acestora are nevoie de cazier judiciar. Dansa este cetatean roman nascut in R Moldova si ... (vezi toată discuția)
Info act identitate Mihailof Mihailof Buna Ziua. Eu trebuie sa depun actele la serviciul pentru buletine pentru un nou buletin dar nu pot astepta pana la data eliberarii deoarece sunt nevoit sa ... (vezi toată discuția)
Procura vanzare teren GigiMarga42 GigiMarga42 Buna ziua din Germania. Din pacate informatiile obtinute de la diversi notari din Ro difera si nu-mi ramane decat calea forumului de a afla informatia ... (vezi toată discuția)