avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cazier judiciar cetatean roman nascut si domiciliat in ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cazier judiciar cetatean roman nascut si domiciliat in Republica Moldova

Buna ziua! Pentru a insoti 2 copii minori in strainatate bunica acestora are nevoie de cazier judiciar. Dansa este cetatean roman nascut in R Moldova si domiciliat in R Moldova . Poate solicita certificatul de cazier judiciar la Iasi la orice sector de politie personal sau trebuie sa imputerniceasca un cetatean roman cu domiliciliul la Iasi ? Este valabil pentru a iesi din Romania cu acestia cazierul judiciar al R Moldova sau neaparat e necesar cazier judiciar romanesc? Unde sa se adreseze , la ce sectie de politie pentru a evita Consulatul Roman din R Moldova , pentru ca e presata de timp, are deja bilet de avion , iar la consulat eliberarea se face tocmai in 30 de zile ? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:23, 7 Mai 2013
Persoanele domiciliate în străinătate pot solicita eliberarea certificatului de cazier judiciar prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României.

Certificatul de cazier judiciar pentru persoane fizice se poate solicita şi prin împuterniciţii acestora, conform procedurilor legale în vigoare, după cum urmează:
- în ţară, numai pe baza unei procuri autentificate de către un notar public;
- în străinătate, pe baza unei procuri autentificate prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României ori de către un notar, cu respectarea cerinţelor legalizării actelor oficiale străine. Pentru statele care au aderat la Convenţia de la Haga din 5 noiembrie 1961 este suficient să fie aplicată apostila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare cazier petroniki petroniki Buna seara!Daca cineva din Italia trimite o procura tatalui,aceste ii poate elibera cazierul judiciar? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Importuri si tva alin_b alin_b Buna ziua Am trecut de curand ca platitor de TVA si as vrea sa aduc niste produse din UE cat si din afara UE(ex China); mai am nevoie de alt document legat de ... (vezi toată discuția)
Certificat de celibat pentru casatorie in elvetia odri odri buna .am o intrebare pentru a face o casatorie in Elvetia.am nevoie de Certificat de celibat din Bucurest.la moment nu am posibilitate sa merg in RO.pot sa ... (vezi toată discuția)