avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort respins!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort respins!

Am deschis o actiune de divort, in calitate de reclamant, pe culpa comuna si care mi/a fost respinsa la Judecatorie. Motivele respingerii sunt ca nu exista motive de divort, situatia nu este iremediabila cu parata, ba mai mult si cel mai importan ca nu este culpa comuna.
Pot sa deschid o alta actiune la Judecatoria ca motiv de divort doar din vina mea?
Sunt ceva consecinte daca invoc acest lucru?
Are rost sa fac recus la actiune si sa incerc sa vin cu alte motive?
Ma afecteaza cumva pentru obtinerea unuia dintre cei doi copii, baiatul de 12 si fatita de 7 ani?
Ambii copii au fost audiati iar si s/a consemnat ca vor sa ramana cu tatal.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 09:39, 25 Noiembrie 2012
Este greu de spus ce este Bine sa faceti. Poate ca ar trebui sa declarati Apel.Ar fi bine sa analizeze un avocat hotararea instantei si sa va sfatuiasca dupa aceea. Motivele innovate anterior nu le mai puteti folosi intr un proces nou de divort daca nu declarati Apel.
Dar pot sa deschid o alta actiune numai din culpa mea? Are vreo influenta pt obtinerea unui copil sau sunt alte consecinte?
Nu puteti deschide o alta actiune bazandu-va pe motivele invocate si in prima actiune. Se va respinge pe exceptia autoritatii de lucru judecat.

Trebuie sa fie fapte noi, ivite dupa pronuntarea sentintei care sa vina in sprijinul culpei exclusive sau comune.

Un nou dosar va presupune administrarea unor probe noi, inclusiv audierea celor 2 minori, neputand fi folosite probele anterioare.

Poate ar trebui sa declarati apel in cauza si sa incercati sa completati probatoriul in sensul temeiniciei motivelor de divort. Insa ar fi bine sa beneficiati si de suportul unui avocat specializat.
Deci daca eu ca motiv voi invoca ca am o alta relatie si deschid actiune pe culpa mea pot sa deschid o alta actiune? Are vre o implicatie pentru obtinerea unui dintre copii, adica daca baiatul va spune ca vrea sa ramana cu mine si are 12 ani, influenteaza acest lucru culpa mea? Va multumesc!
Solutia pe custodie si locuinta minorilor va depinde de probele care se vor face, nu neaparat de culpa in desfacerea casatoriei.

Se vor face anchete sociale la domiciliile arintilor, se vor compara conditiile de locuit, se vor audia martori, se vor audia minorii etc. Nici ceea ce declara minorii nu este neaparat decisiv in stabilirea locuintei.

Ceea ce v-as sfatui insa este sa nu despartiti copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutionare cerere divort andrei_66 andrei_66 Buna ziua ! Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine cu privire la solutia data in procesul de divort pe care l-am deschis initial ca reclamant . Pana la prima ... (vezi toată discuția)
Divort ... probe in proces valentin_76 valentin_76 Buna seara. Am si eu o intrebare in legatura cu un proces de divort... Doi soti convin ca nu mai pot continua casatoria si hottarasc sa divorteze. El ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului sorin77 sorin77 as vrea sa stiu in ce conditii eu ca tata as putea obtine incredintarea minorului.sunt in divort cu sotia din culpa comuna,ea a cerut incredintarea catre ea cu ... (vezi toată discuția)